Шиптари планирају напад за који ће окривити Србе


Тачи и Кфор су свесни да тренутно не могу ништа да преузму, ближи се зима, свесни су и да смо одлучни да на барикадама останемо све до пролећа, могуће је да припремају неку подметачину
Тачи и Кфор су свесни да тренутно не могу ништа да преузму, ближи се зима, свесни су и да смо одлучни да на барикадама останемо све до пролећа, могуће је да припремају неку подметачину

Међу Србима на северу Космета прострујала је „проверена информација Шиптара“ да Хашим Тачи и неки кругови у међународној заједници припремају „акцију“ напада на војнике Кфора за коју би оптужили Србе, а која би им била алиби за фронтални напад „свим снагама“ и „свим средствима“ на север окупираних територија и завођење војне управе.

Боље упућени тврде да се спрема обарање хеликоптера Кфора, можда и жртвовање неколико људи, за које би се оптужили Срби, а потом би, као што се догодило на Маркалама у Сарајеву, НАТО и Шиптари фронтално кренули на барикаде и Србе на северу окупираних територија.

– Знамо за могућност оваквих провокација, Тачи и Кфор су свесни да тренутно не могу ништа да преузму, ближи се зима, свесни су и да смо одлучни да на барикадама останемо све до пролећа, могуће је да припремају неку подметачину. Чудно је и све оно што се догодило у Јарињу, тамо су, како излази на површину, војници Кфора пуцали једни на друге, ко зна шта су тог дана намеравали да учине, могуће је да су хтели да испровоицирају српски напад, па да онда они крену. Под велом тајне је комплетна и истрага о пуцњави у Јарињу, Кфор намерно све заташкава и жели да прикрије шта се стварно десило – каже један од српских лидера на северу Космета.

Неки Срби тврде да је врло сумњива и смрт шиптарског специјалца Енвера Зумберија, летос у околини Зубиног Потока. Осим неколико Срба, за убиство Зумберија осумњичен и један Шиптар из јужне Митровице. Верује се да је Тачи намерно послао свега тридесетак специјалаца и да их је жртвовао, очекујући да их Срби побију, планови су пропали, јер су се Срби бранили барикадама и искључиво мирним средствима. Управо такав отпор сада је трн у оку и Тачију и Кфору, тврди саговорник „Вести“ који има добре везе и „преко Ибра“.

Извор: Вести, Васељенска


Напиши коментар