11 година после; Обећања, обећања….


Тада су рекли: држава не сме више да буде заштитник нерадника и криминалаца и параван за лично богаћење партијских функционера
Тада су рекли: држава не сме више да буде заштитник нерадника и криминалаца и параван за лично богаћење партијских функционера

За оне који се не сећају свих обећања нових петоокторбарских власти, ево подсећања на неке од њих. У уговору ДОС-а с народом из 2000. године обећано је:

„Донећемо закон којим ћемо смањити број министарстава барем за трећину, укинути сва министарска места без портфеља и ограничити број потпредседника на највише три. Донећемо закон којим се свим посланицима и члановима владе забрањује гомилање функција током мандата.

Члановима владе током мандата биће изричито забрањено да током мандата управљају привредним организацијама. Нова влада ће се обавезати да у року од сто дана стави на увид надлежним скупштинским одборима сва тајна полицијска досијеа“.

Обећано је у том уговору и да ће скупштина формирати независну комисију експерата која ће преиспитати и обнародовати све релевантне документе, аудио и видео записе које је садашња власт држала у тајности, а односе се на вођење унутрашње и спољне политике Србије и Југославије у периоду 1987-2000.

Обавезали су се и кандидати за посланике. Ево шта су тврдили 2000. године

„Као кандидати за народне посланике желимо да целој јавности дамо на знање да, када будемо изабрани у Скупштину, намеравамо да укинемо функционерске привилегије, прекинемо досадашњи маћехински однос власти према грађанима и из корена променимо садашњу неуспешну државну политику.

Грађанима Србије се на изборима пружа шанса да измене састав скупштине и Владе и спречи њихово даље неодговорно, незаконито и бахато располагање народним новцем. Имамо прилику да заменимо досадашње корумпиране политичаре правим народним представницима.

Држава не сме више да буде заштитник нерадника и криминалаца и параван за лично богаћење државних и партијских функционера.“

Толико о обећањима.

Извор: Мондо


Напиши коментар