Бранко Драгаш: Уцене


Настављају се уцењивања Србије од стране банкротиране бриселске бирократије. Европски лидери,неспособни да ЕУ извуку из кризе,без икакве политичке визије, без политичке воље и снаге, самозадовољни својим личним положајем,статусом и капиталом,умешени у корупцију и криминал,уништивши сваку европску идеју,настављају да прете и уцењују Србију.

Погрешно је што грађани Србије оптужују бриселске аутократе због сталног уцењивања. Нису криви те политичке технократе. Они само раде свој посао. Посао за кога су добро плаћени.Они немају никакве милости и никакве историјске одговорности. Њима је најважније да се изврше зацртани планови.

Главни кривац за нашу пропаст је наша политичка квазиелита и режим који се није мењао читаву деценију. Наша однарођена политичка врхушка одрађује преузете обавезе.Због тога су и доведени на власт. Дали су им новац за рушење Милошевића,дозволили су им да велики део тог новца присвоје лично за себе,имао сам, нажалост, прилике да се лично уверим у бахатост и расипништво тадашње опозиције, натерали су их да прихвате погубан неолиберални концепт да би економски сломили Србију, дозволили су им да спроведу бандитску приватизацију и да се обогате, многи су постали тајкуни реформи, држали су их на узици јер су имали све њихове афере у својим фиокама. Србија је окупирана изнутра. После читаве деценије уништавања државе и нације, осиромашени грађани су схватили да се опљачкани и преварени. Према последњем истраживању 73% грађана Србије сматра да Србија иде у погрешном правцу. Када сам то јавно рекао у фебруару 2001 да Србија иде у погрешном правцу, мали број људи ми је веровао. Многи су се насели на лажи и пропаганду тржишних фундаменталиста.

Ко је крив? Данас више уопште није важно. Историчари ће то изучавати и о томе ће дати своје мишљење. За нас је данас много важније питање – Како даље? Морамо дати одговор на то историјско питање.

Неки ме питају – када ће престати уцене? Уцене неће престати док смо окупирани изнутра. Неће престати док нас представља политички олош који ради за туђе интересе. Шта је потребно да урадимо? Морамо да сменимо све садашње политичке гарнитуре, како на власти, тако и у опозицији, да променимо политику и да променимо концепт. Шта то конкретно значи? Нова власт која буде дошла, предлажем да је представља Влада националног спаса, мора да прогласи банкрот и да јавно саопшти да одустаје од уласка у ЕУ.

Банкрот нам омогуава да дођемо до катарзе. Треба да повучемо црвену линију. На тај начин заустављамо даље пропадање и срљање у амбис. План банкрота сам изнео пре три године. Банкрот је добар јер ствара психолошки амбијент за неопходно потребан преображај. Када кажем преображај мислим на духовни и економски. Овај економски ће много лакше да иде, моја стручна групација има најмодернији и најбољи економски програм, али духовни преображај тражи нове генерације које треба да донесу спас држави и нацији.

Одустајање од ЕУ је нужно, јер је тај пројекат је пропао. Србија јесте европска држава, али ми нисмо дорасли за ЕУ. Поготову не данас када се ЕУ налази у распаду. Одустајањем од кандидатуре добијамо неопходно потребан простор за израду нове државотворне и националне политике. Добијамо време да спроведемо нови економски програм. Мој стручни тим завршава детаљан економски програм за предстојећу кампању Двери на парламентарним изборима. Објављени економски манифест наговештава правце нашег економског програма.

Када будемо саопштили да привремено одустајемо од кандидатуре за ЕУ и да се посвећујемо изградњи грађанских институција и економском покретању привреде, борби против криминала, корупције и социјалне беде, имаћемо подршку грађана Србије, јер су то теме које њих данас животно интересују. Грађани ће прихватити истину, јер им је доста лажи, крађе и обмана. Грађани су спремни да подрже једну нову државотворну политику која ће их избавит из садашњег распада, пропасти, агоније, лудила и сиромаштва.

Када нова власт, поштена и стручна, која има визију развоја државе и економије, буде саопштила да одустајемо од уласка у ЕУ, да хоћемо да се ослонимо на сопствене снаге за развој привреде, уз подршку свих оних који имају интересе да послују са Србијом, нема љубави, него само усаглашени интереси свих учесника у пословима, онда ће престати даље уцењивање. Неће имати више простора да нас уцењују.

А Косово и Метохија?

Све сам о том нашем болном проблему написао још од 1981 године. Данас ће нова власт да саопшти – да Србија никада неће признати независност Косова. Никад! И тачка. Када то објавимо, уз подршку Русије и Кине у Савету безбедности, које никада неће гласати да независно Косово постане чланица УН, уз паметно лобирање у ЕУ и Вашингтону, можемо да се усмеримо на економски препород оног дела Косова и Метохије на коме живи наш народ. Нова влада ће урадити све што није урадила ниједна влада до данас. Потребно је привредно повезати и развити територије на коме живе Срби. Када Срби на Косову буду имали посла у својим компанијама, када буду имали велике плате и пензије, када буду имали ефикасан здравствени и школски систем, онда ће Албанци са Косова видети где се боље живи и знаће да изаберу. Нико их неће присиљавати да живе у богатој и уређеној Србији, ако они хоће да живе у криминалној, феудалној творевини. Али то је њихов проблем. Нас више не занима.

Уцењени не могу да се ослободе уцена. Уцењене морамо да мењамо. Боље ми њих да променимо, него да нам они промене државу и да је распродају странцима због својих провизија. На прекретници смо. Немамо времена за губљење. Уздам се у незадовољство нашег народа. Србија је пред социјалном револуцијом.

Аутор:Бранко Драгаш
Извор: dragas.biz


Напиши коментар