Клина: Србима мишомор у зимницу


Влада Србије не чини ништа да заштити своје грађане на Косову и Метохији
Влада Србије не чини ништа да заштити своје грађане на Косову и Метохији

Атак Албанца на српску повратничку породицу Ђоровић на Косову и Метохији. Лопови им први опљачкали подрум, па затровали храну

Да Албанци не бирају начин како да загорчају живот српским повратницима у Метохији и да на све начине настоје да их протерају са Космета, на најмизернији начин осетила је српска повратничка породица Ђоровић из Клине. Наиме, Слободанки (62) и Милану Ђоровићу (63), који су се 2005. вратили својој кући, лопови су прво опљачкали подрум, покравши им машине, а потом су им мишомором затровали зимницу.

– Иако током ноћи нисмо чули када су лопови провалили, ујутру смо затекли изваљена врата на подруму из кога је однет сав алат. Међутим, када смо детаљније погледали унутрашњост, схватили смо да су кесеце мишомора које смо чували за мишеве сипане у зимницу, у канте са купусом и туршијом – прича, у неверици, Слободанка.

Полиција је обавила увиђај, а део зимнице однет је на анализу. И док објашњавају да су по повратку имали безброј непријатности, Ђоровићи истичу да је тровање зимнице, ипак, било неочекивано.

– Срећом, уочили смо шта су лопови урадили, јер не смем ни да помислим шта би се догодило да смо зимницу користили – наставља причу Слободанка.

Због свега што се десило, Ђоровићи размишљају о поновном одласку са Космета, јер имају три кћерке и желе да им обезбеде какву-такву будућност, а не да стрепе сваки час.

Учестале крађе

У самој Клини и околним местима, Беркову, Видању, Грапцу, Бичи, Клинавцу и још неколико села, живи неколико стотина Срба, који су последњих месеци, као и повратници у суседној општини Исток, на мети пљачкаша. Осим што готово нико не користи своја узурпирана имања, последњих месеци остају и без покућства и возила. Иначе, крађа имовине српских повратника у општини Клина учестала је последњих месеци, када им је украдено четири трактора, док су Слободану Васићу из села Долац лопови из гараже отели путнички комби.

Извор: Вечерње Новости


Напиши коментар