Немачка је профитирала на евру


Немачки произвођачи аутомобила су од увођења евра штедели између 300 и 500 милиона евра годишње на трошковима трансакције
Немачки произвођачи аутомобила су од увођења евра штедели између 300 и 500 милиона евра годишње на трошковима трансакције

Немачка је несумњиво извукла корист из увођења евра пре 10 година, али јединствена валута није једини разлог за успех немачке извозно оријентисане економије.

Немачка канцеларка Ангела Меркел је отворено признала да Немачка има користи од евра који је као банкнота ушао у оптицај 1. јануара 2002. и чију будућност она одлучно настоји да ојача. „То је истина не само за велике компаније, већ и за мале и средње“, додала је она.

Машински производи, хемијски, тешка возила и аутомобили – све те производе Немачка продаје широм света уз велику додату вредност. На свом главном тржишту – зони евра – постојање евра, међутим, значи, да Немачка не мора више да се осигурава од губитака који би проистекли из флуктуације валутних курсева.

Немачка од јединствене валуте има и посредну корист. Јужне чланице зоне евра, које су традиционално више склоне инфлацији, уживале су повољније кредитне услове захваљујући јединственој каматној стопи коју утврђује Европска централна банка, што их охрабрује да купују немачку робу. Док је немачка марка сматрана сигурним уточиштем, као што је сада слушај са швајцарским франком, евро је мање осетљив на јаке апресијације на валутном тржишту. „Као резултат, немачки извозни производи извлаче корист из компаративних предности“, указао је директор Мекинсија за Немачку Франк Матерн.

„При постојању јединствене монетарне зоне, све неизвесности око курсева (унутар садашње еврозоне) ишчезавају“, казао је заменик директора Француско-немачког института у Лудвигсбургу Хенрик Утерведе.

За немачку аутомобилску индустрију, која се дичи таквим именима, као што су Дајмлер, БМW и Фолксваген, то је свакако добра вест.

Немачки произвођачи аутомобила су од увођења евра штедели између 300 и 500 милиона евра годишње на трошковима трансакције, процењује аналитичар немачке банке Мецлер Јирген Пипер.

Фердинанд Фихтер, економиста у берлинском економском институту ДИW, истакао је значај еврозоне као тржишта за немачке производе. „Око 40 одсто немачког извоза одлази у еврозону и 20 одсто у остатак Европске уније“, рекао је он и додао да су неке од чланица ЕУ које нису увеле евро такође везале своје валуте за јединствену европску, као што су данска круна и летонски лат.

У самој Немачкој много тога се, такође, ослања на евро. Готово три милиона радних места зависи од извоза у еврозону, док 4,4 милиона зависи од испорука у целу ЕУ, наведено је у студији истраживачког института Прогнос.

Трговинска размена Немачке са садашњом еврозоном добила је подстицај од евра, рекао је консултант у компанији Мекинси који две трећине немачког економског раста у последњих 10 година повезује са увођењем евра.

Немцима има живота и после евра
Немачка економија, без обзира на све те погодности које јој пружа евро, за сав свој успех не дугује само јединственој валути, истакао је недавно председник Немачке федерације извозника Антон Бернер. Он каже и да за Немачку постоји живот и после евра.

Немачки економски институт Ифо дао је сличну оцену, док је институт ДИW истакао да је евро само један чинилац у немачкој успешној причи. Тај институт је указао на компаративне предности Немачке која није утврдила минималне зараде, определивши се за ограничавање великих повећања плата.

Раднички синдикати су годинама прихватали само скромно повећање плата како би сачували радна места. Реформе, које је 2003. спровела социјалдемократска влада бившег канцелара Герхарда Шредера како би сузбила незапосленост, помогла је опоравку немачке економије после дуготрајног суморног периода.

Постепеним повећањем старосне границе за одлазак у пензију и снижењем надокнада за незапослене и социјалних давања, Немачка је смањила укупне трошкове и претекла своје суседе који нису прогутали исту горку пилулу, закључили су аналитичари.

Извор: Тањуг


Напиши коментар