Прикривају терористе, нападају РС


Нису све вехабије терористи, али са друге стране сви терористи су до сада били вехабије
Нису све вехабије терористи, али са друге стране сви терористи су до сада били вехабије

Медији из Федерације БиХ покушавају на све начине да заштите исламисте и облате Републику Српску.

Медијска хајка из Федерације БиХ на Републику Српску и МУП РС не престаје. И даље медији из ФБиХ покушавају на све начине да облате Српску и недавни извештај МУП РС који је изазвао праву буру у земљи. У њему се наводи да је деловање вехабијског покрета забележено у насељима 14 општина Српске, где они у последње време масовно подижу ловачке куће и то на котама доминантним над неким битним објектима, где се под окриљем лова и пчеларства обучавају у руковању ватреним оружјем.

У Федерацији се на овај извештај гледа кроз призму претњи бошњачким повратницима у РС и покушава да се прикаже како власт у РС шиканира Бошњаке.

Наравно, никоме у ФБиХ није пало на памет да спомене да вехабије најјаче уточиште у Европи имају управо на подручју Федерације. Да је у Федерацији вехабија Мевлид Јашаревић извео пре само неколико месеци класичан терористички напад и пуцао на зграду америчке амбасаде у Сарајеву. Не спомињу ни да је прошле године вехабија Харис Чаушевић подметнуо експлозив разорне моћи пред полицијску станицу у Бугојну, где је погинуо један полицајац.

Према свим релевантним подацима међународних и домаћих обавештајних агенција, постоји око 3.000 припадника вехабијског покрета који су окарактерисани као опасни, а процене су да се у БиХ, и то великом већином на подручју Федерације, налази око 100.000 вехабија и да тај покрет константно расте.

Џевад Галијашевић, експерт за радикални ислам каже за „Новости“ да је срамота да Федерација БиХ прозива МУП РС због извештаја о постојању вехабија на подручју Српске.

– То само показује каква клима влада у Федерацији БиХ кад су у питању вехабије. Очигледно да ФБиХ никада неће допустити да се полиција обрачуна са припадницима радикалног ислама. Овде морам рећи да нису све вехабије терористи, али са друге стране сви терористи су до сада били вехабије – истиче Галијашевић.

Он даље наводи да Федерација БиХ пора почистити своје двориште и решити проблем вехабија који се налазе у околини Травника, Зенице, Жепча, Брчког, Бугојна, а где нико од полицијских агенција из ФБиХ и не сме да уђе.

– Очигледно је да је у ФБиХ превелики утицај вехабијске заједнице на политичаре, који штите потенцијалне терористе. Изгледа да је БиХ потребно да се деси на десетине Јашаревића, па да се коначно почне радити на разбијању радикалних исламских група – поручио је Галијашевић.

Осуде из исламске заједнице

Срамота је да се ових дана у читаву причу уплела и Исламска заједница БиХ и да из ње стижу осуде према МУП РС. Где су били кад је Јашаревић пуцао по Сарајеву, или кад је Харис Чаушевић Окс дигао полицијску станицу у Бугојну? Или се то за њих није догодило?

Извор: Вечерње Новости


Напиши коментар