Шта ће руска војска добити за Нову годину


Свака пета рубља ће бити утрошена за ракетно-нуклеарни комплекс пошто је то најскупље и технолошки најсложеније и најважније наоружање за нас, које задржава сваког потенцијалног агресора
Свака пета рубља ће бити утрошена за ракетно-нуклеарни комплекс пошто је то најскупље и технолошки најсложеније и најважније наоружање за нас, које задржава сваког потенцијалног агресора

У следеће три године за опремање Оружаних снага Русије биће усмерено 130 милијарди долара. 2012. године је планирано да се за куповину наоружања, војне и специјалне технике издвоји око 40 милијарди долара. Ове цифре је раније навео вице-премијер Сергеј Иванов.

Модернизација руске војске се одвија пуном паром. Главни задатак је да се за четири године у војсци и у флоти има 30 одсто савременог наоружања и војне технике. А до 2020. године њихов ниво у Снагама опште намене треба довести до 70 процената, а у руској нуклеарној тријади – до 80 процената. Реализација задатка овако великих размера је већ почела и 2012. године ће бити начињен још један корак у овом правцу, истиче одговорни уредник новина „Независни војни преглед“ Виктор Литовкин:

Свака пета рубља ће бити утрошена за ракетно-нуклеарни комплекс пошто је то најскупље и технолошки најсложеније и најважније наоружање за нас, које задржава сваког потенцијалног агресора. Остали новац ће бити утрошен за куповину бродова, подморница, авијације, система ПВО, оперативно-тактичких ракетних комплекса као што је „Искандер“.

Новим борбеним авионима и системима ПВО ће значајно бити допуњене руске војно-вазудшне снаге. Оне треба да добију око 60 нових и модернизованих средстава за противваздушну одбрану, укључујући комплексе С-400, радиолокационе комплексе „Небо-у“ и зенитне ракетно-топовске комплексе „Панцир-С1“. Такође, на располагање ВВС треба да стигне око 90 нових и модернизованих авиона и хеликоптера.

У војно-ваздушне снаге стићи ће јако много авиона ловаца и војне авијације, офанзивне авијације и хеликоптера: авиони Су-30, МиГ-29, Су-34. Такође ће стићи много зенитно-ракетних комплекса тако да ће у целини идуће године бити много технике.

Бомбардери за фронт Су-34 несумњиво ће појачати борбену моћ ВВС. По својим маневарским могућностима и задацима које решавају они су блиски парку авиона авијације великог домета. Су-34 може да прелети из Москве до Владивостока с два допунска точења горива у ваздуху. Пилоти се притом неће замарати зато што могу да лете с аутоматским пилотом. Ако машина буде носила крилату ракету она ће прећи у другу класу. 2012. године у јединице ће бити испоручено до 10 фронтовских бомбардера Су-34.

Извор: Голос России


Напиши коментар