Америчка политика је „створила“ Осмакача


Осмакача је припадник "беле" Ал каиде која највише плаши Америку
Осмакача је припадник "беле" Ал каиде која највише плаши Америку

Хапшење косовског Албанца Самија Осмакача у Америци, који се спремао да изврши терористички напад, илуструје опасну тенденцију да „ Американци сами узгајају своје непријатеље” , пише руски Интернет портал Взгљад (Поглед).

„То није први пример џихада који воде косовски Албанци против Американаца, који су их спасли од „српског угњетавања” пре 13 година”, пише портал.

Аутор Максим Јусин подсећа да је на аеродрому у Франкфурту још један косовски Албанац убио два америчка војника, светећи се за „убиство муслимана у Ираку и Авганистану”, уместо да им се захвали за поклоњену независност Косова.

„Такве специфичне савезнике нашле су САД на Балкану. При том Срби, које су бомбардовали и којима су одузели Косово, за 13 година нису извршили ниједан терористички напад против Американаца, Немаца, Британаца или других учесника „хуманитарне акције” 1999. године „, оцењује се у тексту.

Додаје се да „Србину неће пасти на памет да опаше појас шахида и активира га у гомили невиних посетиоца ресторана негде у Флориди или Калифорнији”.

„Они имају другачије вредности, другачије проповеди, другачије идеале него Косовари. Ипак, Срби су за Американце туђинци, а Албанци блиски. Американци имају такав, чудан, парадоксални цивилизацијски избор. И сада за то морају да плате”, оцењује аутор.

Извор: Бета, Нова српска политичка мисао


Напиши коментар