Вехабије прете Додику


Влада у Сарејву упорно прећуткује пораст вехабизма у БиХ и на тај начин их подржава
Влада у Сарејву упорно прећуткује пораст вехабизма у БиХ и на тај начин их подржава

Вехабије по босанским порталима прете председнику Републике Српске Милораду Додику.

Вехабија који има профил на Фејсбуку као Хатаб Хајрулах написао је на сарајевском порталу како ће му они „доћи главе“: „Дохакаћемо и теби ублехо“, коментаришући коментаришући Додикову изјаву да је одлука Тужилаштва БиХ о обустављању истраге о Добровољачкој „чисто политиканска“.

Хатаб се на Фејсбуку регистровао недавно, нема пријатеље, а на његовом профилу је фотографија исламског терористе са оружјем, за коју се не може тврдити да је аутентично његова.

Овај вехабија редовно објављује своје чланке на исламистичким интернет страницама у БиХ „Исламски емират“ и „Балкански емират“ и то у рубрици „Кутак за Хатабов тренутак“.

Он годинама на глобалној мрежи поставља филмове о терористичким групама широм света, као филм назван „Поход муџахида Кавкаских Емирата“, који је поставио 2009. године.

Вехабије су од 30. децембра 2011. до 7. јануара 2012. године у Бужиму одржале „зимски семинар“ под називом „Шта си урадио за ислам?“, пише Глас Српске.

Главни предавач на семинару вехабија био је Билал Боснић, вођа вехабијске заједнице у Бихаћу, који се последњих месеци, послије терористичког напада вехабије Мевлида Јашаревића на америчку амбасаду у Сарајеву, на интернету „прославља“ антиамеричким песмама: „Америка нека зна/дову чиним ја/дабогда се до темеља распала“.

Билал Боснић је протеклих година на подручју Крајине формирао три јаке селефијске заједнице у Бихаћу, околини Бужима и Цазина. Он је то задужење добио из Беча, од Ал Рудинија Абдела Басета, шведског држављанина ирачког порекла.

Имамовић је најпре од „браће“ из Аустрије добио све похвале за досадашњи ангажман, а онда и нови задатак – да у Горњој Дубници изгради нову Горњу Маочу, за шта су одмах обезбеђена и финансијска средства из иностранства.


Напиши коментар