Влада Србије уредбом даје имовину Војводини?


Бојану Кострешу и његовим партијаским колегама је све милије од Србије
Бојану Кострешу и његовим партијаским колегама је све милије од Србије

Функционер ЛСВ Бојан Костреш потврдио је да ће средином фебруара бити усвојена уредба којом ће Војводина бити власник имовине ВАНУ, РТВ, Новосадског сајма и других објеката

Влада Србије ће, највероватније, средином фебруара усвојити уредбу којом ће се Војводини вратити (?) у власништво имовина ВАНУ, РТВ Војводине, Новосадског сајма, Петроварадинске тврђаве и већи део Рудника угља Ковин – потврдио је у среду заменик председника ЛСВ Бојан Костреш.

Он наводи да је доношења уредбе утаначио с представницима владе уочи новогодишњих празника.

* Да ли враћање (?) имовине ВАНУ подразумева и исељење огранка САНУ из те задужбине?

– То је политички најосетљивије имовинско питање. Решење је да се и зграда и легати врате ВАНУ, па да се они са САНУ договоре о евентуалном заједничком становању или да САНУ остане у тој згради, а да се ВАНУ обештети.

* Како ће бити регулисано питање зграде РТВ, порушене у бомбардовању?

– Зграда јесте порушена, а власник огромног плаца до сада је била Дирекција за имовину Србије. Договор је да она ту имовину препусти АПВ.

* Изгледа да неће бити лако расплести ни имовину Рудника Ковин, ДП ”Гас” и Новосадског сајма.

– Рудник је већ у поступку приватизације којом је обухваћен његов мањи део. Тражићемо да Војводини припадне неприватизовани део. Држава ће се одрећи у нашу корист дела власништва над Сајмом, као и над ДП ”Гас”.

Извор: Вечерње Новости


Напиши коментар