Јавно признање, Рачак је манипулација


Хелен Рант у Пристини 1999. године. Фото: Срђан Илић

Немачки фотограф, (Henning Hensch) сниматељ наводног масакра Срба над Албанцима у Ругову изнео је данас на ТВ Северне Немачке истину. Немачки фотограф који је на лицу места фотографисао погинуле УЧК војнике изјавио је данас Севернонемачкој ТВ да је истина о „масакру“ у Ругову, који је послужио за бомбардовње Србије односно тада још Југославије, била манипулисана!

Као посматрач УН-а је снимао погинуле албанце у Ругову који су проглашени немачкој јавности као масакриране жртве цивила од стране Срба.

Данас је тај директни сведок дао немачкој телевизији интервју у којем су показане и оне фотографије које до тада нису показиване наиме погинулих са ознакама УЧК, муницијом и личним оружјем.

Из његове фото-документације проистиче јасно, што је он и потврдио, да се није радило о цивилним жртвама, како су то тада објавиле све Немачке а и велики број светских телевизија. Уз показани материјал је јасно изјавио да се радило о погинулим у борбама а никако у масакру погинулих жртава!

Доказао је манипулацију његових слика која се радила од званичника Немачке владе а понајвише од министра Шарпинга да би се придобило расположење народа за пристајање на рат и бомбардовање односно одобравање НАТО учешћа у бомбардовањуЈугославије.

Јавно је оптужио Шарпинга да је манипулисано истином како би се окривили Срби.

Да ли је то прорадила савест фотографа или је то нека врста заокрета политике северноатлантске алијансе показаће се следећих дана и недеља!

Извор информације: NDR3-Schleswig-Holstein Magacin, 15.01.2012-19.30h

Извор: Глас дијаспоре


Напиши коментар