Америка: „Високе“ цене покренуле крађе горива


Поскупљења очигледно су довела до идеје да се бензин краде, са чим се полиција у САД никада раније није суочавала
Поскупљења очигледно су довела до идеје да се бензин краде, са чим се полиција у САД никада раније није суочавала

Сједињене Америчке Државе су годинама биле познате по јефтином гориву, али је скок цена на светском тржишту нафтних деривата утицао и на пораст цена у Америци, и полиција се сада по први пут суочава са нечим до скора незамисливим- крађама бензина са пумпи.

Како преноси Еј-Би-Си (АБЦ) телевизија у последња два месеца догодило се више крађа у којима су лопови покушали да преспу гориво са пумпи у велике канистере које су возили у специјално припремљеним комбијима. 

У Америци је данас просечна цена бензина око 3,59 долара за галон, који има 3,78 литара (око 78 динара за литар), што је за 40 центи више у односу на пре годину дана, а истовремено и највиша цена горива у америчкој историји.

Даља поскупљења која се најављују, очигледно су довела до идеје да се бензин краде, са чим се полиција у САД никада раније није суочавала због ниске цене горива.

Последњи покушај се, како наводи Еј-Би-Си, догодио пре два дана на бензинској пумпи у близини града Тампа на Флориди, када су лопови довезли комби до пумпе и из цистерни почели да пребацују гориво у спремљене канистере.

Полиција је осујетила ту крађу, али је она само једна у низу више десетина које су се догодиле широм Америке.

Украдено гориво се касније продаје камионџијама по цени од 2,50 долара за галон, а с растом цене горива, америчка полиција страхује да ће оваквих крађа бити све више.

Извор: Тањуг


Напиши коментар