Пуна уста либерализма, а ноздрве кокаина


Носи ми се бела боја....
Носи ми се бела боја....

 Драмску „уметницу“ Биљану Србљановић полиција је ухватила док је куповала кокаин од познатог београдског дилера М. Станојчића, познатог као Шоне!

 Против ње је београдска полиција поднела кривичну пријаву, а због сумње да је извршила кривично дело неовлашћено држање опојних дрога, прети јој казна затвора и до три године! На основу увида новинара  у полицијски записник приликом саслушања, она је чак два пута купила кокаин, и то, како је објаснила, сваки пут користећи посебан број телефона који је искључиво користила за куповину дроге. Наиме, 1. децембра 2011. године у поподневним сатима Биљана Србљановић је, како стоји у записнику, са свог мобилног телефона послала СМС Станојчићу, након чега је он с њом контактирао. Тада су се договорили о месту купопродаје, то јест да се нађу у близини једне зграде на Дорћолу у којој она станује када је у Београду.

Станојчић је касније дошао на ту адресу и послао јој СМС да је стигао. Биљана је потом изашла из зграде, пришла Станојчићу, који јој је дао један ПВЦ пакетић, у којем је било 0,87 грама кокаина, а она је њему за то платила 60 евра. Осим поменутог, у записнику стоји и да је четири дана раније на исти начин Србљановићева пазарила један грам, такође за 60 евра, од истог дилера. Приликом саслушања у полицији, она је потврдила да је у два наврата купила кокаин и то је детаљно описала.

„Првог децембра 2001. негде око 18 часова сам послала поруку Шонету у којој сам га питала да ли је у граду, а он ме је одмах позвао, па смо се договорили да ме он назове када буде дошао близу моје зграде. Након двадесетак минута Шоне ми је послао поруку: ‚Овде сам‘ или ‚Ту сам‘, након чега сам ја сишла из свог стана, тачније испред свог улаза, где сам видела Шонета, који је стајао између контејнера и мог улаза. Пошто сам му пришла, мало смо попричали, након чега ме је Шоне питао „колико“, на шта сам му рекла „један“, па ми је он из своје руке дао један ПВЦ пакетић са кокаином, а ја њему поново 60 евра. Тај пакетић сам ставила у свој десни џеп панталона. Након тога Шоне је отишао у правцу свог возила, а ја сам кренула у оближњи фризерски салон. Убрзо затим пришли су ми полицијски службеници, који су код мене у десном џепу пронашли један ПВЦ пакетић са кокаином“, стоји у изјави Биљане Србљановић.

Она је рекла и да је први пут од њега купила кокаин 25. новембра исте године и да јој је Шонета препоручио познаник (Чедо ти си?). Том приликом га је детаљно описала полицији и дала им податке о његовим контакт телефонима. Међутим, иако је у полицији признала да је купила дрогу, код истражног судије 7. фебруара бранила се ћутањем.

Иначе, овај дилер је ухапшен тек 16. јануара ове године, и то тако што га је са „несумњивом сигурношћу“ препознала трећеокривљена у овом поступку, извесна Алекасандра Т., која је од њега такође куповала дрогу три месеца уназад. За кривично дело за које се Биљана Србљановић терети запрећена је новчана или казна затвора до три године. Драмски писац Биљана Србљановић била је кандидат ЛДП-а за градоначелника Београда, а удата је за бившег француског амбасадора у Београду Габријела Келера, сада амбасадора у Азербејџану.

Извор: Ало

Магацин коментар: У којој је странци била не чуде навике госпође Србљановић. Очекујемо адекватну, максималну казну, јер закон је ваљда исти за све?


Напиши коментар