Сибирска нафта као лек


Чудотворна својства сибирске нафте пацијенти могу да осете већ ове године
Чудотворна својства сибирске нафте пацијенти могу да осете већ ове године

У Сибиру се формира превентивни центар у којем ће болеснике лечити нафтом. Истина, у те сврхе одговара само посебна врста — такозвана тешка нафта. Раније су је вадили само у Азарбејџану, а сада се испоставило да налазишта јединстене сировине постоје и иза Урала. Чудотворна својства сибирске нафте пацијенти могу да осете већ ове године.

Нафтне купке и премази поседују аналгетичка и противупална својства, убрзавају метаболизам, зарастање рана и подмлађују читав организам. Осим тога, руска нафта је практично неограничена по резервама и много јефтинија од азарбејџанске.

У свету је ова нафта позната као нафталана, зато што се вади само у азарбејџанском граду са истоименим називом. Тамо се налази једина бања ове врсте за лечење кожних обољења, обољења кичменог ступа, нервног система, органа за варење. Данас је налазиште у Азарбејџану осиромашено — ретка нафта је практично на измаку. Зато она кошта баснословно — више од 2 долара за грам, што је око 500 хиљада за барел. Ипак цену може да спусти сибирска нафта са идентичним својствима, чија су налазишта пронађена у близини сибијских градова Тјумењ и Ханти-Мансијск, рекао је за Глас Русије заменик генералног директора Сибирског научно-аналитичког центра Иван Нетеров.

Резерве сибирске нафте процењујемо данас на две и по милијарде тона. Узимајући у обзир да је за коришћење потребно мало нафте, ова колична ће бити довољна за читав свет, ако у свакој земљи направимо по једну бању. Практично имамо неограничене резерве. Пронашли смо да на многим налазиштима Севера иста својства поседују кондензати гаса. Ако узмемо кондензате, наше резерве ће се нагло увећати.

Лековита нафта је по речима стручњака толико тешка да се не може транспортовати цевоводом, не тече. Зато ће у региону налазишта морати да се направи специјална инфраструктура за њен превоз, као и за израду лековитих препарата. До краја 2012. године у Новом Уренгоју планира се отварање првог превентивног центра, где ће болеснике лечити машћу од чудотворне нафте. Истраживања на мувама дрозифилима и заморчићима су показала да руски нафтни дериват не само да не заостаје за азарбејџанским, већ је чак и ефикаснији, говори Иван Нестеров.

Направили смо детаљнију анализу, то што никада нису радили Азарбејџанци, разбили смо нашу нафту на фракције и упоредили са азарбејџанском. Испоставило се да нафта из наших налазишта показује боље резултате за лечење од нафталанске нафте.

Руска тешка нафта има још једну ретку особину. У њен састав улазе посебне супстанце — адамантани. Њихов молекул има исту кристалну решетку као дијамант. Отуда и назив: дијамант такође називају адамант. У индустрији из адамантана се прави суперотпорна фолија. Истина, праве је не од природних материјала, већ од вештачких. Ове супстанце је крајње тешко добити из нафте, пошто је обично њихов садржај мањи од 1%. А у сибирском црном злату испоставило се 6% адамантана. Извлачити их крајње је рентабилан посао. Наравно, добијени материјали ће бити не само јефтинији, већ и квалитетнији, јер све природно је увек боље од синтетике. После коришћења нафте за лечење, од оног што остане могу да се извлаче адамантани и да се прави фолија, говори Иван Нестеров. Ни грама корисних својстава наше нафте нећемо изгубити.

Извор: Голос России


Напиши коментар