Сорошеви пипци у Србији


Иван Вејвода (ућуткивао Конузина), Џорџ Сорош, Соња Лихт
Иван Вејвода (ућуткивао Конузина), Џорџ Сорош, Соња Лихт

У Србији, овај „хуманиста“ вршио је припрему терена за Натањела Ротшилда и представља значајног креатора политичке, правне, привредно-финанцијске, културне, медијско-информативне слике друштва. На том путу настоји да истисне цркву, језик, писмо, историју, национализам …

Своју мрежу утицаја изградио још током деведесетих година преко “Фонда за отворено друштво”, “Фонда за хуманитарно право”, “Хелсиншког одбора”, “Београдског круга”, “Европског покрета”, “Центра за антиратну акцију”, “НУНС-а” , “АНЕМ-а”, “ОТПОР-а”.

Данас, све водеће невладине организације јесу истурено одјељење Ротшилда, и задужене су, не само да остваре што већи политички утицај, већ и за психолошко обликовање нације. Путем перманентног инпутирања геноцидности, злочиначке нарави и колективне кривице, ове фантомске организације желе створити страх и срамоту у народу, која треба да се материјализира у виду индиферентности према комадању земље, расрбљавању или боље речено, колонизацији. То се проводи у форми либерализма, који треба да материјализује у институцијама државе, у породици, нацији, традицији, култури … те на тај начин треба осигурати несметан продор Ротшилдовој империји. Сорош манипулише са разним невладиним организацијама и организацијама за људска права у циљу наметања колективне кривице.

Архивска фотографија: Сорош, Веран Матић, Лила Радоњић, Зоран Остојић, Велимир Ћургуз Казимир,Нaдежда Гаће, на вечери
Архивска фотографија: Сорош, Веран Матић, Лила Радоњић, Зоран Остојић, Велимир Ћургуз Казимир,Нaдежда Гаће, на вечери

Мотиви Сороша и клике нису хуманитарне и хуманистичке природе, већ се ради о луциферијанцима које мотивише једино похлепа. Поред електронских медија, на Сорошевом списку се налазе дневни листови и часописи, издавачке куће, кабловски систем СББ. Под истом контролом се налазе инфо агенција Сенсе и две водеће информативне агенције у земљи, Бета и Фонет. Ове агенције су истовремено и подружнице АП (Асоциатед пресс) и Реутерса, које су у власништву Ротшилда још од 19 века. Сорош је остварио инфилтрацију у културне и образовне институције, позоришта, Народну библиотеку, Историјски архив, САНУ.

Око себе је окупио велику групу глумаца, редитеља, драмских писаца, музичара, књижевника, знанственика, аналитичара, бивших дипломата … помоћу којих ради на анимирању што већег броја присталица. Преко два Горана, Марковића (чији је ментор Бернард Леви, велики пријатељ Бернарда Коушнера) и Паскаљевића се врши сатанизација Срба на филмским фестивалима. Ваља споменути и следеће образовне организације Сороша: Универзитет Унион, Алтернативна академска образовна мрежа (ААОМ), Београдска отворена школа, Центар за женске студије (настао из феминистичке групе “жена и друштво”).

Сорош и Наташа Кандић
Сорош и Наташа Кандић

У њима се врши регрутација будућих Сорошевих најамника. Центар за унапређивање правних студија Хјуман Рајтс Wоч (ХРW) је такођер присутан. У истом табору се налази ЦЕСИД и остале организације које се баве испитивањем јавног мњења.

Поред “невладиног” сектора, Сорошеве руке се налазе на финансијама, које се контролишу преко разних “експерата” финансираних посредством “Отвореног друштва”. Поред овога треба и истакнути да Сорош има учешће у “Сосиете Женерал” банци, која заузима значајан простор на финанцијском тржишту. Хашки трибунал је такођер финанциран од стране Сорошевих фондова.

Какви су интереси Ротшилда на Косову и Војводини

Значајна предузећа Ротшилда на овим просторима су “Carlyle Group” и Међународна кризна скупина (ИЦГ) која је на челу са Сорошем, води вишегодишњу кампању за независно Косово. Групу, поред Сороша, финансирају и Руперт Мардок (Скај медијска кућа), Голдман Саксс, ЈП Морган.  Међу члановима ове групе се налазе или су се налазили Марти Ахтисари, James Layon, Мортон Абрамовић, Луис Арбур, Збигњев Б


Напиши коментар