Карта за ЕУтаник

Слика и прилика данашње Србије
Слика и прилика данашње Србије

Погледај дом свој анђеле… Који дом? Чији дом? Кога тај анђео сада може да погледа? На то питање мислим да и сам анђео не би дао прави одговор. Вест над вестима разноразних медија измедју 11. и 12. увече била је да је Србији одобрена “кандидатура”… Која кандидатура? Кандидатура за шта? Кажу да је то за пут у (ј)европу… Мислите да се укрцавамо на брод који тоне?

Дванаест година слушам једну исту причу, европа нема алтернативу, европа нема алтернативу, извините, моје мишљење је да скоро свака ствар у животу човека има алтернативу, али како да та фамозна “европа” нема?  Дванаест година сваки човек овде слуша ту исту причу, политичари понављају то “к`о папагаји” коме се не би згадило да слуша једну исту фразу?

Да ли је неко нешто питао грађане о томе? У правној земљи за једно такво деликатно питање политичари би расписали референдум и поштовали би вољу народа, то је демократија (искрено, да ли је негде демократија у “пракси” остварена?).

Јел` овај народ толико затупљен да уместо скоро целе нације мора да мисли “12 изабраних” из Немањине 9 у Београду? Зар је након смрти великог Николе Тесле памет заувек отишла из Србије? Скоро и да јесте! Имамо феноменалне спортисте, одличну храну, најлепше зене, музику донекле, али наси политичари су … Постоји ли реч која би њих описала?

И сада имамо карту за ЕУтаник, а тамо нас “сви” чекају раширених руку, новац је на “дохват руке, сами га можете убрати” све је лепо, шарено, а шта се деси када угасите тв пријемник? Шта даље?

Јесу ли народи Мађарске, Бугарске, Словеније, Румуније, Естоније, Летоније добили нешто од ”рајског живота на броду који тоне”? Где сте видели да робови уопште бивају награђени?

Бити Србин данас је срамота, кажу ако сте Србин који воли своју земљу, постује обичаје и традицију, поштује народе око себе, ви сте нациста, националиста… Зар је патриотизам данас исто као нацизам? Нажалост јесте! Све остало су “демократија и људска права”.

Аутор: Будимир Васиљевић
Извор: BKTVnews

Напиши коментар