Сабор – српска друштвена мрежа

Приликом регистрације обавезно је да наведете да ли сте Србин, Српкиња или пријатељ Срба.
Приликом регистрације обавезно је да наведете да ли сте Србин, Српкиња или пријатељ Срба.

Интернет је од скора постао богатији за још једну друштвену мрежу и иако се све оне труде да сталним иновацијама привуку што већи број корисника, нова мрежа има само једну циљну групу – Србе. Како се наводи на самој страници, прва српска друштвена мрежа “Сабор” отворена је за све Србе и све пријатеље и поштоваоце Срба широм света.

Када се једном региструјете на српску друштвну мрежу, добијате свој профил на који можете постављати статусе, качити фотографије, снимке или линкове. Такође позивате пријатеље и имате могућност да се прикључте разним групама. Звучи познато?

Међутим, творци наводе да им циљ није да на било који начин конкуришу највећој друштвеној мрежи “Фејсбуку”, већ да је “Сабор нешто друго” иако на њему има доста истих фунцкија, уз понеку коју “Фејсбук” нема.

Као једну разлику можемо навести посебну рубрику под називом „Истина о Србији„.

Као главна разлика ове две мреже наводи се да је Сабор превасходно национална мрежа, па тек онда интернационална јер је пре свега намењен “сабирању Срба”, иако могућност да се прикључе имају и припадници других народа, који су “пријатељи или поштоваоци Срба”.

Приликом регистрације обавезно је да наведете да ли сте Србин, Српкиња или пријатељ Срба.

Профил на Сабору

На српској друштвеној мрежи Сабор, као регистровани корисник моћи ћете да поставите свој Лични и Пословни профил.

На Личном делу профила можи ћете да оставите опште податке о себи, поставите фото албум, саопштите свој љубавни статус, представите породицу, да обавестите о својим афинитетима (шта волите да слушате, гледате, читате, радите)… Што се видљивости садржаја тиче, опције су већ познате: профил можете учинити јавним у целини или делимично, свима или само пријатељима и познаницима.

Пословни део профила резервисан је за фирму уколико је имате или фирму у којој сте запослени, неку организацију, своје ангажовање у некој организацији или групи, своје пословне понуде и потражње…

На крају треба напоменути да је писмо оно што квари утисак националне друштве, наиме Сабор је на латиници?!

Сабор можете пронаћи на овој адреси: http://saborsrba.com/register

Извор: 24 сата

Напиши коментар