Вехабије у БиХ добијају потпуно отворену подршку Исламске заједнице


Галијашевић тврди да је вехабијски покрет у БиХ добио потпуно отворену подршку Исламске заједнице БиХ и њеног поглавара Мустафе Церића
Галијашевић тврди да је вехабијски покрет у БиХ добио потпуно отворену подршку Исламске заједнице БиХ и њеног поглавара Мустафе Церића

Оно што су многи, чак и у републици Српској, само слутили, јавно је изговорио члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма Џевад Галијашевић: Ширење вехабија по РС је стратешки пројекат из Сарајева, које упорно и отворено провоцира Српску и српски народ!

У интервјуу агенцији СРНА, Галијашевић је био директан и отворен: „Сарајево не жели сукоб са Америком и провоцира Републику Српску. Те провокације долазе како из Исламске заједнице, тако и са политичке говорнице институција БиХ и страница опскурних, нискотиражних медија са којих се оглашавају увек исти Борићи, Латићи, Алиспахићи…

Галијашевић је алармирао јавност и да је смишљено подривено деловање Обавештајно-безбедносне агенције БиХ, једине институције у Сарајеву која се бави прикупљањем података и доказа о деловању разних група и идеологија које руше уставни поредак БиХ и угрожавају њену и безбедност региона.

Многе квалитетне информације које је ова агенција прикупила ових дана су просто бачене и сав напор је упропаштен. Људи који су прикупљали информације и деловали унутар вехабијских заједница су откривени. Након откривања њиховог идентитета, угрожена и је безбедност, а пред јавност и западне дипломате стигла је детаљна информација о терористичкој мрежи која је достигла неслућене размере, о енормним изворима прихода, о радикалним плановима – о организацији и објави џихада“.

Према његовим речима, кључни оперативац који је координирао прикупљање свих важних информација о размерама вехабијске мреже већ је „проваљен“, а документи који носе највиши степен тајности на неколико десетина страница постали су доступни сарајевским медијима, док се извештај целог једног тима умножава и дели по Сарајеву.

Галијашевић тврди да је вехабијски покрет у БиХ добио потпуно отворену подршку Исламске заједнице БиХ и њеног поглавара Мустафе Церића.

Њихове екстремне и најрадикалније организације, пре свих „Позив у рај“, примљене су на највишем нивоу у Ријасет Исламске заједнице. То покровитељство велике религије, криминалце и терористе чини сигурним и они све динамичније и агресивније освајају простор на имагинарним линијима будућег сукоба и рата у БиХ“, упозорава Галијашевић.

Па наставља: „Токови новца и трансфер најрадикалнијих исламиста из целог света нису прекинути, није било ни покушаја да се то учини. Поједине западне дипломате, пре свих Валентин Инцко, али и други, отворено са страница појединих сарајевских гласила поручују да они не могу водити бригу о вишковима наоружања или о доступности минско-експлозивних средстава терористима“.

А БиХ – звони на узбуну Галијашевић – крстаре најмрачније фигуре Ал Каидине галерије убица са личним картама Србије, Хрватске и земаља ЕУ, што нико не спречава, па чак врло ретко и евидентира.

Извор: Факти


Напиши коментар