НАТО затвара алтернативне путеве на Косову и Метохији


Архивска фотографија, изградња алтернативних путева
Архивска фотографија, изградња алтернативних путева

Представници Кфора саопштили су јучер на састанку у Зубином Потоку представницима Срба са севера Косова да имају наређење из НАТО команде да затворе алтернативне путне правце на северу КиМ

Представници Кфора саопштили су јучер на састанку у Зубином Потоку представницима Срба са севера Косова да имају наређење из НАТО команде да затворе алтернативне путне правце на северу КиМ.

То је након састанка са представницима међународних војних и цивилних мисија на Косову рекао новинарима председник општине Зубин Поток Славиша Ристић који сматра да би затварање путева био корак у погрешном правцу и да би могао да дестабилизује ситуацију на северу Косова.

Пуковник Кфора Адолф Конрад саопштио нам је да Кфор има наредбу из команде НАТО-а у Напуљу да затвори алтернативне путеве„, рекао је Ристић додајући да је таква одлука донета у координацији са властима у Београду.

Наш став је да алтернативни путеви који воде ка централној Србији нису илегални већ слободни и легални путеви које наше становништво користи свих ових година и да се њиховим затварањем спречава слобода кретања„, рекао је Ристић.

Окупаторске јединице на Косову и Метохији
Окупаторске јединице на Косову и Метохији

Он је навео да српско становништво неће прихватити затварање путева и да се таквим потезом опет ризикује да незадовољни грађани приступе неком оштријем виду протеста постављањем барикада и слично.

Састанку у Зубином Потоку присуствовали су начелник косовскомитровичког Округа Раденко Недељковић, председници општина Лепосавић и Звечан Бранко Нинић и Драгиша Миловић и представници УНМИК-а и Еулекса.

Срби са севера Косова у већини случајева користе алтеранативне путне правце избегавајући на тај начин административне прелазе Брњак и Јариње јер, како кажу, бојкотују косовске царинике који се налазе на тим прелазима.

Извор: Тањуг

Магацин: Тадићев режим не само да је неорганизовањњм избора на Косову и Метохији сврствао Србе у грађане другог реда, него оваквим потезима наставља са понижавањем Срба у Србији. Из овога видимо да се влада у Београду прећутно сложила око стварања концентрационог логора за Србе са севере Косова и Метохије, логора под контрлом НАТО окупатора, уз подршку шиптарских терориста.


Напиши коментар