Билдерберг: Елитни клуб моћника


Група следи посебна правила, па је присутнима забрањено да јавно било шта говоре о Групи
Група следи посебна правила, па је присутнима забрањено да јавно било шта говоре о Групи

Билдерберг група према мишљењу истраживача Билдерберг групе, Ендруа Гевина Маршала од самог оснивања 1954. један од централних циљева је био уједињење Европе.

Маршал наводи да у биографији принца Бернхарда, покојног оца садашње холандске краљице Беатрикс и дугогодишњег председника Управљачког комитета Билдерберга, стоји да је ова група чинила „колевку Европске заједнице“, која је 1992. преименована у Европску унију. Билдерберг је назван по хотелу у холандском селу Остербек близу Арнхема. Принц Бернхард био је на челу групе од 1954. до 1975. Његову функцију је од 1990. до 1998. обављао британски лорд Питер Карингтон, који је у то време био ангажован и у решавање сукоба на подручју бивше Југославије.

Везаност Билдерберга за идеју европске интеграције била је очигледно присутна од самог почетка, пошто је Јозеф Ретингер, један од оснивача Билдерберга, био и оснивач Европског покрета, али и један од утемељивача Европске економске заједнице. Окупљања чланова Билдерберга, на којима се према тврдњама теоретичара завере договарају правци у којима ће се кретати светска политика и екомонија, сваке године изазивају пажњу медија, а обавијени су велом тајне.

Било би немогуће да развијемо план за свет да смо били изложени публицитету – рекао је једном приликом Дејвид Рокфелер, један од утицајнијих чланова.

Канадски писац Данијел Естулин, аутор књиге “Клуб Билдерберг”, сматра да је њихов циљ “да креирају светску владу, коју би чинили утицајни људи, са циљем да контролишу све значајне ресурсе на планети где неће постојати нације, већ само региони, једна религија, један устав, једна црква, једна монета и једна држава. Већ сада имате северноамерички трговински споразум НАФТА и Европску унију.”

Естулин додаје: “Како то да се одржава састанак 120 најмоћнијих људи на свету а нико од новинара не извештава о чему се тамо прича!? Ако то није завера, онда ја не знам шта је завера.”

Откривено је да имају штаб у Хагу, у једној згради где се сви телефонски позиви укрштају преко аутомата који се јавља и обавештава заинтересоване где да оставе поруку. Повратни позив, кажу, никада не стиже.

Ко је тај ко одређује ко ће бити позван на годишње скупове није познато, али се верује да су то две доминантне банкарске династије: Рокфелери (америчка интересна зона) и Ротшилди, са својим европским династичким огранцима и Израелом.

Група следи посебна правила, па је присутнима забрањено да јавно било шта говоре о Групи.

Где су све умешани прсти Билдерберга? Аналитичари који прате “светске заверенике” верују, рецимо, да су управо они креирали догађања на Балкану… На састанку у Ротак-Ергену у Немачкој (од 5. до 8. маја 2005) наводно су договорили да се у Данској, верном савезнику САД, објаве карикатуре пророка Мухамеда. Чак је, тврди се, на дневном реду првог састанка Билдерберг групе у Холандији било и – формирање ЕУ.

Протест против глобалне елите која пљачка остатак планете
Протест против глобалне елите која пљачка остатак планете

На прошлогодишњем састанку, прича се, затражена су драстична поскупљења нафте. То се и догодило, па је барел са 40 скочио на 70 долара. Хенри Кисинџер је, кажу, тада предвидео да ће цена ићи и до 150 долара.

Састав учесника окупљања Билдерберга је шаролик, а састанку 2009. године у Грчкој, присуствовали су Костас Караманлис и Мати Ванханен, Карл Билт, Тимоти Гајтнер, Роберт Зелик, Жозе Мануел Барозо, као и Софија и Беатрикс, краљице Шпаније и Холандије.

Остали стубови Новог светског поретка

Бохимијан грув: Поседују округу Сонома у северној Калифорнији у близини Сан Франциска, од краја 19. века средином јула сваке године угошћава неке од најмоћнијих људи на свету. Списак покојних и живих чланова иде од Марка Твена преко Теодора Рузвелта и Двајта Ајзенхауера до Хенрија Кисинџера, Роналда Регана, Џоржа Буша Старијег и Млађег, па и Клинта Иствуда.

Илуминати: Међу теоретичарима завере најозлоглашеније тајно друштво које, по њиховој тврдњи постоји већ хиљадама година. Главни циљ Илумината је стварање јединствене светске владе, коју би чинили припадници 13 породица – Астор, Банди, Колинс, Дипонт, Фримен, Кенеди, Ли, Онасис, Рокфелер, Ротшилд, Расел, Ван Дајн и потомци Меровинга уз помоћ породица Рејнолдс, Дизни, Круп и Мекдоналд.

Трилатерална комисија: Основао ју је Дејвид Рокфелер у јулу 1973. Виђена је као Рокфелеров покушај да западни модел капитализма прошири на исток.

Комитет 300: Ово тајно друштво је основала британска аристократија 1727. с циљем стварања светске владе. У Комитету 300 су били и јесу чланови британске и холандске краљевске породице, Хабзбурзи, норвешки краљ Хакон, Џеј Пи Морган, Џорџ Буш Старији, Дејвид Рокфелер, Дејвид и Евелин Ротшилд, породица Вартбург, Ђузепе Мацини, Херберт Џорџ Велс, Тед Тарнер и Ворен Бафет.


Напиши коментар