Медијско прикривање изборне крађе


Тијанић и Шапер уз кафу "фарбају" истину у жутоплаву боју
Тијанић и Шапер уз кафу „фарбају“ истину у жутоплаву боју

Одмах након избора за Председника Србије, у понедељак 21 маја, састали су се у ресторану Синатра, Срђан Шапер маркетинг гуру Бориса Тадића без кога бивши председник није дао ни једну своју изјаву, и Александар Тијанић директора РТС-а неформални креатор кампање Тадића и ДС-а.

Том приликом договорено је да РТС буде главна полуга медијске манипулације која има за циљ да грађане Србије одвуче од питања везаних за изборну крађу, и учини их пријемчивим идеји кохабитационе Владе с Тадићем на њеном челу. 

Осим са Тијанићем, Шапер се састајао и са уредницима штампаних медија да би се потпомогла „жељена постизборна коалиција“ на челу са Тадићем. На који начин да ли лепим речима и убедљивим аргументима су гуруи медијских манипулација на челу са Шапером су успели да дисциплинују домаће медије да сви гуслају исту песму.

Сазнајемо да они који су били имуни на лепе речи и убедљиве аргументе овај пут су морали да трпе притиске и уцене разних врста. Тако на крају имамо медије који унисоно прећуткују размере изборне крађе или пак значај победе Николића и пораза Тадића.

Заиста нигде у свету нема да онај који изгуби председничке изборе има образа да покушава да формира владу и да негира изборну вољу грађана. Исто тако нигде не постоји случај да тај и такав безобразлук у потпуности покривају медији који за то кажу да би било „најбоље решење“ и „најстабилнија коалиција“.

Србија је земља у којој има толико ствари којих нигде другде нема, а на жалост захваљујући ДС ти изузетци су по правилу негативни.

Аутор: Небојша Поповић
Извор: Видовдан


Напиши коментар