Пешић: Тадић премијер? Брука!

Пешић је политичке странке у Србији упоредила са криминалним клановима и интересним организацијама
Пешић је политичке странке у Србији упоредила са криминалним клановима и интересним организацијама

Губитник председничких избора не може да буде нови премијер, изјавила је социолог и самостална посланица Весна Пешић.

Социолог и самостална посланица Весна Пешић оценила је да председник Демократске странке Борис Тадић, као губитник председничких избора, не може да буде нови премијер, нарочито ако се има у виду како је водио земљу док је био председник.

На скупу неформалне организације Политички форум, Пешић је рекла да би, уколико Тадић постане нови премијер, то била „брука и срамота“ за Србију јер је он и док је био председник, обављао готово сву власт у земљи и био „и премијер и тужилац и судија и све“. 

Ми смо једина земља на свету која хоће да се зове демократска и која има председника који је изгубио изборе а коме се сутра нуди више функција – премијера. И не само то, него је он ту функцију обављаокатастрофално, а и даље му се то нуди„, рекла је она.

Пешић је рекла да је у Србији за време власти Демократске странке дошло до промене политичке филозофије, по којој су избори непотребни и по којој се унапред зна ко може да победи на изборима а ко то не може.

Она је политичке странке у Србији упоредила са криминалним клановима и интересним организацијама које деле утицај на тржишту а њихове водје са вођама банди, док је председника ДС-а Бориса Тадића, из те перспективе, упоредила са некадашњим чикашким мафијашем Алфонсом Капонеом, из прве половине 20. века.

Као када би сада неко питао: ‘А зашто Ал Капоне да иде на изборе?’ Нема више избора за Ал Капонеа, он мора да победи… Чему избори ако су места унапред дата, ако се зна ко ће победити и ако су они само фасада демократије? Није то као у средњем веку па да је власт од Бога„, рекла је она и додала да је власт у протеклом периоду била без икакве контроле и да није могла да прихвати ниједну независну институцију.

Извор: Бета

Напиши коментар