НАТО нацисти пуцају на Србе, а држава ћути! Докле!? ВИДЕО


Амерички хеликоптери у оквиру НАТО окупатора над Звечаном
Амерички хеликоптери у оквиру НАТО окупатора над Звечаном

У близини Звечана је јутрос дошло до сукоба грађана и војника КФОР-а, због покушаја КФОР-а да уклони барикаде у Рудару, сазнаје КИМ радио. Један повређени у животној опасности, потврђено у КБЦ Косовска Митровица.

10:27 – КФОР баца сузавац на Србе окупљене око барикаде у месту Дудин Крш, сазнаје КИМ радио.

10:25 – У КБЦ Косовска Митровица примљена су тројица повређених Срба из Звечана. „Један од њих налази се у животној опасности. Он има прострелну рану надколенице и у току је оперативни захват“, потврдио је КИМ радију начелник болнице др Милан Јаковљевић. Остала двојица примљена су са лакшим телесним повредама. Јаковљевић страхује да је број повређених већи али да проблем представља немогућност приступа терену. Државни секретар у Министарству за КиМ Оливер Ивановић изјавио је за Б92 да су најмање три особе рањене.

10:17 – КФОР је саопштио да је јутрос започео операцију уклањања барикаде у околини места Рударе са циљем поспешивања слободе кретања. „Од 08.40 сати Кфор спроводи операцију уклањања барикаде у околини места Рударе. Ова активност има за циљ поспешивање слободе кретања не само за Кфор, већ и међународне организације и све грађане Косова“, наводи се у саопштењу Кфора достављеном КИМ радију. Кфор је успоставио више контролних пунктова и сигурносних зона из безбедносних разлога, објашњава се даље, додајући да се ради о мерама везаних за уклањање барикаде и да ће оне бити привремене. Након што барикада буде уклоњена контролни пунктови и сигурносне зоне ће бити уклоњене. До сада, како се додаје у саопштењу, не постоје информације о инцидентима. Мисија Кфора је, како се подсећа, ту да допринесе безбедном окружењу и слободи кретања за све грађане Косова.

10:14 – Хеликоптери КФОР-а непрестано прелећу изнад подручја сукоба, а на крају моста ка селу Рударе, који је такође од јутрос блокиран, стоји један транспортер, преноси Тањуг. На звечанској страни моста је велики број грађана. Са великим бројем окупљених грађана су предстанивици локалне смоуправе Косовске Митровице и Звечана, Крстимир Пантић и Драгиша Миловић. Припадници америчког Кфора нису допустили хитној помоћи из Косовске Митровице да укаже помоћ рањенима. Како је грађанима и медијима рекао председник општине Косовска Митровица Миловић, потпуковник КФОР-а Џозеф Линч није дозволио пролаз ни хитној помоћи, ни представницима локалне самоуправе.

09:56 – У сукобу са КФОР-ом има повредјених. Новинар КИМ радија са лица места потврдио је да је видео повређеног човека кога су уносили у ауто. Други извори наводе да је бар троје људи примљено у болницу у Косовској Митровици.

09:41– КФОР је механизацијом и возилима блокирао мост између Звечана и Рудара чиме спречава грађане да дођу до барикада у Рудару и Дудином Кршу.

09:25 – Оклопна механизација КФОР-а уклања бетонирану барикаду на мостићу у Рудару. Уклањању барикаде претходио сузавац, око моста окупљено око 500 људи, јавља новинар КИМ радија са лица места. Коришћени су гумени меци и бојева муниција.

09:10 – До инцидента је дошло када су војници КФОР-а покушали да уклоне барикаду у Рудару у близини Звечана. Срби који дежурају на барикадама супроставили су се намери КФОР-а након чега је дошло до мањег сукоба окупљених Срба и припадника КФОР-а.

08:15 – КФОР је, како КИМ радио сазнаје, блокирао путеве ка Звечану због чега су се јутрос огласиле сирене, па су Срби кренули ка барикади.

Извор: КиМ Радио

Потпуковник Кфора, амерички официрЏозеф Линч, рекао је данас око 10 са ти да ће пуцати у окупљене Србе уколико они камењем гадјају припаднике Кфора или ако угледају ватрено оружје у маси, рекли су председници општина Звечан и Зубин Поток градјанима код барикаде у Рудару

Представник локалне самоуправе Крстимир Пантић рекао је да су војници Кфора су без икаквог упозорења и без икаквог разлога почели да пуцају на народ, већини је помоћ указана на лицу места.

Пантић каже и да је сада тешко проценити колико се људи окупило око Кфорове барикаде. Према његовој пропцени има их око 1.000, али се они налазе иза заклона јер Кфор непрестано пуца кад год примети да се неко приближава барикади. „Чак су остали неми и на упозорење припадника Унмика који су дошли на лице места и који су замолили да дозволе прилаз Хитној помоћи који су дошли да помогну“, рекао је Пантић. Барикада на Рудару је пробијена.

 
Последња информација: Тренутно затишје,све блокирано, барикаде неке или све уклоњене, чекам инфо. Бетонску Кфор скинуо уз помоћ мало експлозива-незванично

Видео:


Напиши коментар