Срби на Космету препуштени сами себи


НАТО зликовац држи српске цивиле на нишану
НАТО зликовац држи српске цивиле на нишану

Управо том реченицом из наслова се може оценити положај Срба на Косову и Метохији. Иако агонија око отимачине овог дела српске територије траје већ деценијама, последњих месеци се убрзано ради на коначној формално-правној регулацији статуса.

Иако смо сви свесни да се Косово и Метохија не могу вратити преговорима, разговорима, да се на тај начин нити може вратити територија нити се може гарантовати безбедност Србима који живе на Косову и Метохији, али ни очување српске културне баштине, као да се чекало неко чудо. Да се ипак постигне неки договор и да се спречи ново крвопролиће.
Сервилна власт у Београду је пристајала на све што су такозвани представници малигне творевине потпомогнути Западом тражили. На крају су и признали малигну творевину, али су то упаковали у “звездицу и фусноту”. Илузију да су имали прилику да нешто промене Срби су добили 6. маја општим “изборима” у Србији.

Ти “избори” су показали да сваки народ има власт какву заслужује  јер су поново поверење највећег дела народа добили они који су у протеклих 12 година Србију довели до тачке у којој се сада налази. Посрнулу, уморну, исцрпљену Србију сервирали су на тацни моћницима којима је наша земља само тренутна забава. Кад се буду заситили играња са новом играчком, бациће нас као стару, отрцану лутку у ђубре. После њиховог “забављања” и Србија ће и бити само за то – сметлиште!

Већ 6. маја око поноћи било је јасно да ће Влада*, ако будемо имали среће, бити иста као претходна, али већа је вероватноћа да ће бити још гора него она коју је водио Цветковић. Црне слутње су се обистиниле. У ову Владу* ће поред ДС И СПС, странака “које леже на истим социјалним основама”, формирати и коалиција Преокрет – ЛДП која је, како је објашњено “природни партнер” са СПС?!

У Преокрету је и СПО чији је лидер Вук Драшковић творац термина “камион убица” који је кривац за саобраћајну несрећу на Ибарској магистрали. Подсетимо, тада је покушан атентат на Драшковића који је чудом остао жив док су четворица функционера СПО погинула. То, сви добро знамо, није једини покушај ликвидације Драшковића. Још један се догодио у Будви кад је опет чудом остао жив. За оба атентата као главни кривци били су обележени Слободан Милошевић и СПС. Како су сад СПО и СПС “природни партнери” то мислим да ни они сами не знају. Али, таква је директива из ЕУ, а кад газда нешто каже, то се МОРА поштовати.А све у циљу даљих “европских интеграција” и распарчавања Србије. Уништавања свега што има предзнак српско.

Од такве Владе*, још горе него оне у последње четири године, и не можеш да очекујеш реакцију. Али, реакцију би требало да очекујеш од председника државе, посебно јер је он промењен. Срби су 20. маја “изабрали” Томислава Николића који се до скоро клео у Косово и Метохију. Доласком на чело државе преузео је и улогу врховног команданта. Он је тај који може да одлучи. Преломи. Који може да каже “КРЕНИ” или да каже “СТАНИ“. Али, попут и оног претходног, изгледа да ни он нема своје ЈА да би било шта рекао. И док се његов претходник свима извињавао, укључујући и КФОР, због “ситних инцидената” на Косову и Метохији у којима су гинули Срби, Николић ћути. Он је изабрао изгледа ту тактику да буде неми посматрач коначног распарчавања Србије.

Херојски отпор Срба на Космету, голоруки против НАТО фашиста
Херојски отпор Срба на Космету, голоруки против НАТО фашиста

А ја се опет питам: Шта ми све ово треба? Зашто се ја нервирам због нечега на шта очигледно као појединац не могу да утичем, кад они који то могу не показују ни трунку заинтересованости? Кад очигледно добар део становништва у Србији баш брига и за Косово и Метохију и за народ доле и за српску историју, културу и традицију која нестаје. Зашто? Зато што и ја припадам оној српској раси која очигледно изумире. Оној којој су ова земља и њен народ битни. Оној која не жели да прода себе и душу да би имала неку илузију бољег живота који ће бити тек мало ушминканије ропство. Зато не могу да ћутим!

Више пута сам писала о Уставу и Кривичном законику Србије, помињала сам га и 23. фебруара . Тада је то било намењено оној и онаквој власти и оном и онаквом председнику. Сад су нека имена измењена али термин “они и онакви” је остао.

У Уставу Републике Србије, бар кад сам га ја читала, нисам пронашла оно што сам тражила. Нисам то пронашла ни у Кривичном закону Републике Србије. Шта сам тражила? ИЗДАЈУ! Нема је! Законски, уставно нико је није обрадио. Не зато што издаје у Србији нема, напротив. Они који су доносили закон и Устав су знали шта ће се десити па су себе штитили.

КРИВИЧНИ ЗАКОНИК СРБИЈЕ
Угрожавање независности
Члан 305

Ко на противуставан начин покуша да доведе Србију у положај потчињености или зависности према некој другој држави, казниће се затвором од три до 15 година.

Признавање капитулације или окупације
Члан 306
Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање 10 година.

Угрожавање територијалне целине
Члан 307
(1) Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до 15 година.

Члан 420
(1) Ко за време рата или оружаног сукоба спречава грађане Србије или грађане њених савезника да воде борбу против непријатеља,казниће се затвором од пет до 15 година.
(2) Ко за време рата или оружаног сукоба пропагандом или на други начин одвраћа грађане Србије или грађане њених савезника да воде борбу против непријатеља, казниће се затвором од једне до осам година.

Помагање непријатељу
Члан 423
(1) Грађанин Србије који за време рата или оружаног сукоба помаже непријатељу у спровођењу реквизиције, одузимању хране или других добара или у спровођењу каквих принудних мера према становништву, казниће се затвором од две до 10 година.

(2) Казном из става 1. овог члана казниће се и грађанин Србије који за време рата политички или привредно сарађује са непријатељем.

(3) Ако је дело из ст. 1. и 2. овог члана имало за последицу смрт једног или више лица или је изазвало опасност за живот људи или је праћено тешким насиљима или великим разарањима или је довело до угрожавања безбедности економске или војне снаге земље,учинилац ће се казнити затвором најмање 10 година.

Ово што се сада дешава на Косову и Метохији што комплетна власт у Србији прећуткује и окреће главу на другу страну може се сматрати ИЗДАЈОМ.

Проблем je само што изгледа “они и онакви” и ја не користимо исти речник!

Аутор/Извор: Ивинсвет 


Напиши коментар