Егзит – Државно спонзорисан сепаратизам

Држава донира сопстевну пропаст
Држава донира сопстевну пропаст

Током јуче завршеног музичког фестивала Егзит у Новом Саду, организатори овог фестивала су поставили транспарент на зидинама петроварадинске тврђаве на којем јасно пише оно што је Уставни суд Србије забранио, да се Нови Сад декларише као “главни град Војводине”

Портпаролка фестивала Егзит, Марија Бушић, потврдила је да је тај транспарент постављен у знак протеста због одлуке Уставног суда Србије којима су оспорене поједине надлежности покрајине.

И шта сада?!  Зар то није кривилчно дело! Ако јесте, хапшење и у затвор. Наравно, то се неће десити, јер демократија и Јевропа немају алтернативу.
Ипак, ваља подсетити да ово није први и једини испад „музичког“ фестивала, јер он из године у годину покушава да искочи ван оквира свог деловања и намеће себе као неког ко се бори и политичким порукама и кампањама. Тако је Егзит био један од првих који је на свом интернет сајту Косово и Метохију категорисао у стране земље. Не треба ни наглашавати да су промотери педерастије, а све под плаштом „љубави“.

Егзит пројекат „Косово 2.0“ требао је да се бави се директном промоцијом нарко-државе Косово као независне државе. Није одржан након најављених протеста патриотских покрета.

Да се удовољи донаторима (не само новца, него и идеја) Егзит је покушао и са акцијом минут ћутања за Сребреницу. Са друге стране, шта је тај Егзит урадио за Србију и наш народ? Једноставно ништа. Како никад нису предложили нешто у корист Србије, зашто нису направили неко сећање на НАТО бомбардовање? Промовисао нас у свету? Као шта? Као земљу јефтине забаве, са јефтиним алкохолом и дрогом, као место за забаву странаца. Сваке, па и ове године читамо о ухапшеним дилерима, или уживаоцима дроге на Егзиту, и то само о онима који су ухапшени. Нико се није позабавио стањм у егзитовом кампу, а није јер то није пожељно. Важно је само да смо „млади и весели“ и да нам неко други у име фестивала натура болесне идеје у главу, идеје које нас доводе до апсолутне небриге за нас саме и наше животе. Битно је само да мантрамо о „љубави и заједничкој европској породици“.

Јутро након ноћне журке у егзитовом кампу, фото: Курир

Егзит је ове године имао и порно бину/ћоше. Дакле, порнографија су те вредности за које се залаже Егзит, за то држава треба да даје новац из буџета?! Додуше, Министарство културе кад већ спонзорише порно филмове са малолетницима, могли су и овде да нађу свој интерес. Није ли Егзит рецимо могао да направи неку акцију за очување породице, превенцију наркоманије, за већу друштвену свест о социланонајугроженијем становништву, на крају крајева за промоцију Србије и њеног туризма? То се вероватно не уклапа у „леба и игара“ концепцију послушних грађана, па није ни интересантно.

Полиција одводи ухапшеног наркодилера

Егзит, у почетку музички фестивал, дошао је до статуса оружја антисрбизма који већ неко време дува кроз војвођанску равницу, потпомогнут наравно из ино кругова, уз логистику марионета из Новог Сада. Фантомски борци, против фантомског фашизма су у ствари креатори истог и то на штету апсолутне већине. Да ствар буде гора, све ово је финансирано нашим, државним новцем. Дакле, наш новац  плаћа сеператизам, промоцију педерастије, лаку забаву и заглупљивање наше омладине, а све то уз коктел дрога и алкохола. Да ли се неко питао како се још Егзит финансира, да ли је неко истраживао колико су попусти у спрским медијима за овај фестивал, и зашто?

Вође навијачких група из Србије, Црне Горе и Републике Српске, кажу ово је само почетак заједничких акција помоћи Србима на Косову и Метохији

Протекле недеље у медијима, додуше стидљиво провукла се једна мала, али у ствари велика вест. Наиме, од медија и режима увек оцрњени навијачи, и то различитих клубова, заједничким снагама прикупили су помоћ и однели га нашем народу на Косову и Метохији. Како то сад одједном, питате се. Са једне стране држава подржава сепаратисте, а са друге, исти оне које држава блати, назива их хулиганима и убицама брину се за своје сународнике? Кад је држава у расулу, народ сам мора да одређује приоритете, на жалост, мало је кога у режиму које ће ово схватити као пут којим треба ићи.

Све ово уопште не треба да нас чуди, јер на власт су дошли неки други, који у ствари јесу они први, али стичајем околности су постали нешто треће. Укратко, због оваквих ствари Србија ће да испашта и да се комада. Владаће и даље тајкуни, продати политичари и криминалци. У свету многе државе имају мафијашке групе, у Србији мафијашке групе имају државу!

У било којој правној држави, у држави закона, у држави где се поштује устав, неко ко је одговоран за овај транспарент би одговарао пред законом. У Србији на жалост не.

Напиши коментар