Ђоковић сакупио 1,4 милиона долара за децу Србије

Ноле на хуманитарној вечери, Фото: Прес

Хуманитарна фондација Новака Ђоковића прикупила је на добротворној вечери у Њујорку 1,4 милиона долара помоћи за децу Србије.

Најбољи српски тенисер, уједно и почасни председавајући фондације, био је ноћас домаћин овог хуманитарног догађаја, где су на аукцији бројних предмета и драгоцености учествовале угледне личности из света спорта, моде, бизниса, забаве, затим филантропи и друге особе из јавног живота САД. 

Како је речено Тањугу у фондацији, највеће и најзанимљивије надметање учесника аукције, којом је руководио Енди Бус, владало је за приватни тениски меч са Ђоковићем, који су представили Ања Рубик и Саша Кнежевић, чувени топ модели.

На продају су биле и карте за Мадонин концерт по избору и шанса за дружење са поп дивом, затим скупоцени Одемар Пиге сат ком је цену дизао славни тенисер Џон Мекинро, као и партија голфа са холивудском звездом Ендијем Гарсијом (продају водила Сара Фергусон, војвоткиња од Јорка).

Презадовољан сам првом добротворном вечером фондације. Иако она постоји већ пет година, сада је врло прецизно усмерено њено деловање на подршку раном образовању деце, пре свега у мојој Србији. Оваквим догађајима скрећемо пажњу јавности на проблеме који имају сва друштва и ја се захваљујем свима који су учествовали и прузили подршку – рекао је Ђоковић.

Он је рекао да ће фондација у сарадњи са УНИЦЕФ-ом покушати да донесе срећу и радост деци.

Оно што моја фондација и ја желимо је да помогнемо и подигнемо свест у Србији о предшколском васпитању и образовању и да покушамо да омогучхимо деци да имају приступ спортским активностима и објектима, бољу исхрану и образовање. Ово је први овакав догађај у организацији фондације и сви смо веома узбуђени због тога – додао је српски тенисер.

Специјални гост Ђоковића био је Аустралијанац Ник Вујичић, који је рођен са тетра-амелија синдромом и нема сва четири екстремитета.

Вујичић је одржао дирљив говор и још једном објаснио да људи, без обзира на све тешкоће, имају снагу и могу да победе све изазове и препреке, ако су јединствени и ако верују.

Ђоковић је најавио долазак Вујичића у Србију, где ће 21. септембра одржати хуманитарну манифестацију у Београду, а дан касније у Новом Саду.

Од оснивања 2007. године мисија Ђоковићеве фондације је да умањи патње малишана, посебно у Србији, насталих због неухрањености, мањка образовања, болести или губитка породице, тиме што ће се обезбедити сва потребна средства или услуге, било заједницама или појединцима.

Извор: Прес

Напиши коментар