Дачић: Отераћу демонстранте са Јариња

Дачић: Не постоји никакав разлог да било ко има било какве протесте?!

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је да се постојеће стање на прелазима са Косовом и Метохијом неће мењати и оценио да Срби немају разлога за протесте јер, како је рекао, ако гаранције које је добио у Бриселу не буду испоштоване, Србија ће истог тренутка суспендовати споразум.

Када се отоворе ови прелази, режим се неће мењати у односу на постојеће стање. Не постоји никакав разлог да било ко има било какве протесте„, рекао је синоћ Дачић за РТС.

Премијер је поручио и да ће Србија отерати оне који протестују „на нашој страни административног прелаза“, истичући да протест мора да буде у договору са државом, а не против ње.

Ја сам за то да гледамо шта је реалан живот на Косову за њих 40.000 или 50.000 који живе на северу и хоћемо ли ми да имамо јединствену политику, односно да ако треба да се протестује, да се то ради у договору са државом Србијом, а не да се протестује против ње. Морамо да будемо свесни последица оваквих потеза„, казао је Дачић.

Упитавши шта ће Србима са севера КиМ веће гаранције од гаранција Владе Србије, Дачић је указао да Србија не може сада да условљава ЕУ или било кога да даје писане гаранције за нешто што је већ потписано у фебруару.

Морамо бити свесни у којој се ситуацији Србија данас налази. Не знам да ли људи разумеју да наши пријатељи из ЕУ, 12 или 13 земаља инсистирају да Србија што пре треба да добије датум за отпочињање преговора. Оно што је договорено се не поставља као спорно„, рекао је Дачић истичући да Србија никад није била ближа ЕУ.

Извор: Блиц

Напиши коментар