Нојева барка спремна у Холандији


Инспирисан књигом Постања, посебно Нојевом барком и великом потопу, Хуиберс, градитељ по занимању, одлучио је да направи исту такву

Пре 20 година је сањао да је цела Холандија поплављена и након тога почео да гради реплику Нојеве барке. Данас је „библијско пловило“, дужине 130, ширине 29 и висине 23 метра, укотвљено у Дордрехту. И, како његов творац каже, нема никакве везе са најављеним смаком света 21. децембра.

Холанђанин Јохан Хуиберс је, после 20 година рада, успео да направи Нојеву барку, истих димензија као што је описана у Библији и потпуно функционалну.

Инспирисан књигом Постања, посебно поглављима која садрже причу о Нојевој барци и великом потопу, Хуиберс, градитељ по занимању, одлучио је да направи исту такву, која је сада укотвљена у граду Дордрехт, јужно од Ротердама.

До детаља пратећи инструкције које је, по библијском Старом завету, Ноје добио од Бога, Хуиберс је направио брод дугачак 130 метара, широк 29 метара и висок 23 метра.

Иако не довољно велики да у њега стану по два примерка свих Земљи, брод је ипак пун разних пластичних и пуњених животиња, као што су бизони, гориле, зебре, лавови, тигрови, медведи и многе друге.

Праве животиње, мање опасне и лакше за бригу, такође се налазе на барци, а међу њима су понији, пси, овце, зечеви и егзотичне птице.

Јоханов брод има и ресторан, биоскоп за 50 људи, игре за децу, и свуда су приказане сцене из Нојевог живота.

Направљен је и систем за сакупљање кишнице која би могла да се користи за пиће, као и механизам за паковање хране како би могла дуго да стоји.

Све је почело када је Хуиберс 1992. године имао ноћну мору да је Холандија поплављена. Иако верује да су нове поплаве могуће, Хуиберс није забринут да ће цела планета поново бити поплављена и каже да његов брод нема никакве везе са пророчанством народа Маја о крају света.

Одлучио је да направи барку из крајње религиозних разлога и из жеље да натера људе да размисле о својој сврси на Земљи.

Хуиберс сада размишља у коју би следећу луку могао да отплови својом барком.


Напиши коментар