Берлин: Штанд Србије најгори на сајму хране?!

„И ранијих година Србија је знала да се избламира на овом сајму јер је форсирала причу о Николи Тесли и Новаку Ђоковићу“

Штанд Србије на сајму “Међународна зелена недеља” у Берлину и даље је четвртог дана исти као и првог, међу најгорима. То не треба ни да чуди јер Министарство пољопривреде пар дана пре одласка у Берлин није ни знало како ће се представити на сајму, каже саговорник близак министарству.

На најпознатијем сајму хране у Европи, сајму који је међу учесницима и посетиоцима популарно прозван сајмом ждрања, Србија се представила са неколико теглица киселих краставаца, цвекле и ајвара. Једини произвођач који је присутан из Србије је Вински подрум “Радовановић” и њега смо једва нашли. Можете ли да замислите како то изгледа кад ви поставите тих неколико теглица туршије, а преко пута вас је, рецимо, штанд Аустралије, на којем се, поред осталог, нуди кобасица од меса кенгура – прича извор близак министарству који је желео да остане анониман.

Он додаје да је све то нарочито чудно када се зна да је међу странцима једна од првих асоцијација на Србију то да је реч о земљи која има одличну храну и богату трпезу.

Српски штанд на највећем светском сајму хране, пољопривреде и хортикултуре, који посети око 400.000 људи, од чега је око 100.000 људи из агробизниса, иначе, осим неколико теглица зимнице и вина, “краси” и трактор који је произвео ИМТ, са полупразном приколицом и неколико девојака у народним ношњама.

И ранијих година Србија је знала да се избламира на овом сајму јер је форсирала причу о Николи Тесли и Новаку Ђоковићу, а сви знамо да се ради о сајму хране – каже наш саговорник.

Покушали смо одговоре о наступу Србије у Берлину да добијемо и од министра пољопривреде Горана Кнежевића, али он није био расположен да о томе разговара преко телефона да не би био погрешно пренет, па нас је замолио да му питања доставимо електронским путем.

Одговоре, међутим, нисмо добили, па смо тако остали без информација о томе колико је коштао наступ Србије на берлинском сајму, одакле су обезбеђена средства за то, колико је људи било у делегацији, ко је осмислио цео наступ и штанд и најважније, да ли мисли да је за земљу добре хране довољно да се представи само са једним произвођачем вина.

Извор и фото: Блиц

Напиши коментар