„Бошњацима“ смета школска слава Свети Сава!

Србијо шта си дочекала?! Од најумније главе траже „спас“ они који су некад били његов народ.

Председник Одбора за образовање Бошњачког националног вијећа тражи од државних органа и представника међународне заједнице да Бошњаке „спасу“ Светог Саве.

Наиме, председник тог одбора Мустафа Фетић упутио је писмо премијеру Републике Србије Ивици Дачићу, шефу Кабинета предсједника Републике Србије Томислава Николића, министру просвете Жарку Обрадовићу као и домаћим и међународним организацијама за заштиту људских права и слобода.

Како се наводи у саопштењу БНВ достављеном медијима, Фетић од премијера Дачића захтева да „у складу са чињеницом да је премијер најодговрнији за имплементацију Устава Републике Србије у којим се свих националним заједницима гаранитује право на слободу верске, националне и расне посебности“.

“ Стога, Фетић од премијера Дачића захтева да бошњачке ђаке, њихове родитеље и наставнике заштите од наметања православне црквене славе Свети Сава као обавезујуће школске славе, јер то крши њихова Уставом гарантована људска, национална и верска права на слободно опредељење“, стоји такође у саопштењу.

Извор: Б92

Магацин коментар: „Бошњацима“ смета Свети Сава јер их подсећа ко су били, који је њихов корен, али им не смета табла подигнута у Новом Пазару, у спомен фашисти Аћиф Ефендији, под чијом су командом током другог светског рата убијани Срби из рашког округа. Бошњачко лицемерје наручено је из туђих кухиња, и то само дан након састанка злочинца Хашима Тачија и премијера Турске Ердогана у Истамбулу.

Напиши коментар