Европа креће у рушење Додика и сламање Републике Српске


Европским плановима унитаризације Босне сметају Додик и Република Српска

Потпуно сламање Републике Српске и неутралисање њеног председника Милорада Додика било је тема међународне конференције у Минхену, а свака невладина организација, укључена у тај пројекат, добила је задатак шта треба да ради и извештаје о томе доставља у Будимпешту.

Међу учесницима конференције били су саветници за националну безбедност земаља ЕУ и директори обавештајних агенција.

Процена креатора сламања Српске је да ће она најлакше бити урушена кад се са позиције уклони Додик који је, према њиховом мишљењу, персонификација државности и снаге Републике Српске.

Према садашњим сазнањима, сценаристи су ангажовали и неке домаће политичаре, па чак и блиске Додикове сараднике, али није познато под којим условима су пристали на сарадњу.

Ангажовани и неки „домаћи политичари“ и блиски Додикови сарадници и невладине организације

Сви морају да извештаје редовно подносе централи у Будимпешти, истиче извор и наглашава да је наредних дана потребно обратити пажњу на извештаје неких невладиних организација о раду институција Републике Српске.

Према тврдњама извора листа, Домагој Маргетић и Дарко Трифуновић само спинују праву акцију која треба да уследи.
Лист наводи, позивајући се на своје изворе, да су Загреб, Београд и земље западне дипломатије потпуно сагласне да Додиково лидерство треба што пре ограничити, а Српску што више дестабилизовати.

Извор: Факти


Напиши коментар