Пљување сопственог народа


Министар Дачић стављањем у исти контекст нацисте и некадашњи ЈСО пљунуо је на припаднике МУП-а

Интернет портали су објавили Саопштење за јавност припадника расформиране Јединице за специјалне операције у коме они прилично јасно стављају до знања да је „дара превршила меру“ и да све оно што се дешава на југу Србије, посебно око срамног споменика у Прешеву, захтева јасну реакцију државе. У том саопштењу Шиптарима су поручили да ће „за сваког војника и полицајца којег су мучки убили, за сваку силовану Српкињу, за сваку проливену дечију сузу, платити најскупљу цену…“ На крају завршавају реченицом: „Све што је силом отето силом се и враћа!

Да ли је писмо аутентично тј да ли су га заиста написали припадници некад најелитније српске специјалне формације или не ја нити знам нити је то тема ове приче. Тема је још један бисер Ивице-Марице који је мртав ладан то Саопштење прокоментарисао следећим речима:

Како распуштена формација може да издаје саопштење? Исто тако то може да учини и распуштена Хитлерова војска. Зато молим медије да разликују шта је важно, а шта не!

Кад сам била мала био је термин:

Ил’ си луд ил’ ти ноге смрде!

Зашто је то једно друго искључивало ни дан данас не знам. Као што не знам зашто ми је од мноштва реченица сличног значења баш ова пала на памет.

Оно што знам да ни један нормалан човек, патриота, никада неће упоредити своју некад елитну полицијску јединицу са Хитлеровом нацистичком војском. Бар ако има и мало мозга.

Неко ће рећи да он нигде није јасно рекао да је ЈСО раван Хитлеровим војницима, али сама чињеница да у једној реченици у такав контекст ставља ЈСО и Нацисте је за паметног довољна.

Рок за уклањање споменика терористима подигнутог у Прешеву истекао је 15.01.2013. у поноћ. Уместо бахатих изјава и пљувања сопственог народа Дачић је већ требао да асистира акцији уклањања споменика. Ако држава није способна да се избори са терористима, онда некa то министар каже, па да грађани сами реагују на изругивање и исмејавање жртава од стране терористичких организација.

Говоримо о јединици која је била елитна док је његова странка била на власти, у оно време док је он био једва „мали од палубе“. О јединици без које никад не би успео 5. октобар – како су тврдили „демократски револуционари“. Они су једно време били елитни у тој области, боље нисмо имали. Стављати њих у раван са Хитлером је, у најмању руку, елементарно непоштовање сопствене земље, народа и, у крајњој линији, министарства на чијем је челу. Јер тај ЈСО од почетка и јесте формиран као посебна полицијска јединица и након што је расформиран велики део припадника је остао у МУП-у, Жандармерији, специјалним јединицама, обичној полицији. Овим је директно пљунуо и на све њих.

Овом изјавом Дачић се ставио раме уз раме са бисерком Александром Јерков, некада потпредседником Чанковог ЛСВ, данас демократом, која је, после ослобађајућих пресуда хрватским генералима, изјавила да „ни нацистичка Немачка није имала право да броји своје жртве“. На тај начин целокупан српски народ изједначила са Нацистима. Урадила је оно што чак ни вајна Европска унија ни САД никад нису ма колико пљували и нашу земљу и наш народ.

И док се Дачић бави Саопштењем и лупа етикете без и мало срама, с времена на време у налету ко зна чега, повиси тон и запрети како ће бити белаја ако га не послушају, дотле, конкретно у Прешеву, групишу се снаге и припрема неко ново „Пролеће“.

Пролеће ће и ове године стићи као и увек, 21. марта, а завршиће се као и увек, доласком лета. Трајаће три месеца. Бар оно календарско. Али сви знамо колико је трајало и како се завршило „Арапско пролеће“, а глумци из Прешева и околине имају подршку истих режисера.

Извор: Ивин Свет


Напиши коментар