Русија: Откривена метална летва стара 300 милиона година!

Остаци откривеног предмета

У Владивостоку, откривен предмет дужине седам центиметара, израђен од легуре алуминијума и магнезијума, за који се верује да је стар 300 милиона година

Руски научници дошли су у посед металне назубљене легуре за коју се верује да је стара 300 милиона година, а да је њен креатор – човек! Необични предмет пронашао је један становник Владивостока када је палио камин и потом га однео познатом руском биологу Валерји Бријер.

Када су геолози пажљиво разбили комад угља, нашли су лак и мек део, дужине седам центиметара, израђен од легуре алуминијума и магнезијума.

Тешко је поверовати да је природа могла да направи предмет са шест правилних зубаца и једнаким интервалом међу њима – рекли су руски научници који су испитивали металну летву. – Уз то, размера интервала између зубаца је врло широка у односу на саме зупце. Вероватно је ова летва била део сложеног механизма.

Поставља се питање како је тако сложени део могао да направи човек пре много милиона година? Када се сазнало за проналазак, међу становницима Владивостока је почело да се прича да назубљена летва припада НЛО. Међутим, руски научници не журе да дају гласне изјаве, и пре се одлучују за додатно истраживање предмета.

Ћорсокак за науку

– Крајње чудан и готово необјашњив артефакт који смо пронашли у угљу, случај је који за наше време није ни издалека усамљен – кажу научници у Русији. – Међутим, необични проналасци доводе нас у ћорсокак, пошто поткопавају фундаменталне концепције савремене науке.

Извор: Вечерње Новости

Напиши коментар