Удри бригу на весеље


Да су продуцентске куће мало маштовитије, моглу су у неку од емисија да доведу и „премијера“ са живописним надимком Змија

„Радуј“ се Србијо, почео је још један телевизијски слет лажних вип особа у виртуленим околностима.

Они који у животу немаја баш ништа паметно да раде, који немају било чему да допринесу, могу по цео дан да „уживају“ гледајући шта раде и чиме се баве њихови љубимци у својим кућама и фармама. Притуснути дуговима, жељни егзибиционизма, или просто из жеље да буду „медијски експонирани“ којекакве личности утрпале су се у „ријалити“ Србију која ће у време тешких услова живота да нас „забављају“ и помогну да заборавимо како живимо, да отупимо и препустимо се туђим бригама. Зашто да се секирамо за наше проблеме кад је ту Пинк и Б92, те медијске ведете, да помогну, да искључимо мозак и ударимо бригу на весеље.

Тако ћемо уживати у друштву старлета, организатора журки, бораца за права лгтб популације, истрошених певаљки и њихових колеЗа, времешних водитељки (или тв издањем Наташе Кандић), манекена и манекенки, пустоловки (!?). Ето, захваљујући овим емисијама, сазнао сам и за нека сасвим нова занимања, која на берзи рада не постоје.

Ипак, ријалити емисије „добро“ ће нам доћи да мало одморимо од мукотрпне борбе против криминала и корупције. Срећа дошло је време да више мито нигде не плаћамо, сви тајкуни су вратили покрадене паре (Беко нпр.), криминалци су у затворима, дроге готово и да нема на улици, Чеда се скинуо са „белог“, незапослених готово да немамо, ЕУ и НАТО и даље немају алтернативу… Ево, по 17 пут завршена су додатна хапшења по Азотари, и сад кад смо државу уредили ред је да се мало релаксирамо, па да чујемо како ће нам старлете обогатити животе и објаснити како од читања књига расту груди.

Морам признати мало ме депримира што у ниједној од ових емисија не могу да видим државни врх Србије, јер ако су могли да завирују водитељкама под сукњу, могли су да нађу времена и за великог брата. Али добро, заузети су предајом једног дела Србије (да сад не наводим којег, зашто да се нервирамо) и разговорима са „премијером“ нарко картела са југа наше земље. Можда би било боље да су продуцентске куће мало маштовитије, моглу су у неку од емисија да доведу и тог „премијера“ са живописним надимком Змија, верујем да би апатична Србија уживала, потпуно ново лице на нашем медијском небу, сигуран сам да би и европска унија била одушевљена, можда би и финасијски подржала пројекат, који би се могао назвати „како потпуно српске мозгове претворити у фекалију без спосбности да размишља о окупацији“. Тв гледаоци би овај специјалан програм плаћали искључиво донацијом органа, а Змија би им одредила специјални тв ријалити попуст (нпр. по један бубрег за сезону).

Ето, „љубазношћу“ Пинка и Б92 више не морамо да слушамо приче како је Косово Србија (увек можемо да одемо тамо преко административне линије коју у свету зову граница), како нам Дачке представља нашу нову реалност (не будите злонамерни па да то зовете велеиздајом), како се државни врх бори против криминала (чувајући тек по неког тајкуна, да врсте на изумре), да гледамо распад демократа и оснивање њихових нових филијала у ишчекивању коалиције са напредњацима, демагога Ђиласа и његове грандиозне идеје (које је ваљда смишљао док је себи градио монополистичку позицију где год је хтео), изливе „мудрости“ из скупштине Србије која се традиционално не меша у свој посао да не би реметила велеиздају Србије од стране десетак бриселсковашингтонских намесника.

Уместо нервирања, упалите једну од две поменуте „далековиднице“, спремите себи један фин, укусни генетски модификовани оброк (ваша влада ће се постарати да ГМО буде доступан свим грађанима), увалите се у фотељу и уживајте. Какве сад везе има што Зукорлићеве присталице са оружјем упадају у локлану телевизију, или што Чанак форсира отварање „војвођанског питања“, што Вучић највљује смак света ако не добијемо ЕУ датум?

Није ми јасно, зашто мислите ако државни врх издаје један део своје територије и препушта своје грађане окупаторима и кољачима из Приштине, да то исто чека и Вас? Па обе телевизије и обе емисије имају своје објекте у Београду, а не на „неком тамо Косову“, некој „Војводини“ или „Рашкој“. Не будите злонамерни, ако су поклонили део Србије (пардон, мењали за датум), то не значи да ви нећете живети боље. Бринуће се ова влада за вашу децу, за њихове животе баш као што се „брине“ и за своје грађане на југу Србије, док старлете арлаучу, а народ шаље смс поруке за своје фаворите. Само нека је хлеба и игара, да прст пред носом не видимо, али да знамо када су „укућани“ у „лајву“.


Напиши коментар