Алексеј Милер: Неко из власти кочи Јужни ток


Милер је на састанку са српским званичницима истакао да појединци опструишу гасни споразум и Јужни ток

Први човек „Гаспрома“ Алексеј Милер током недавног разговора у Влади Србије рекао је да „појединци покушавају да опструишу“ гасни споразум Русије и Србије.

Први потпредседник Владе Александар Вучић дао је личне гаранције да ће избацити из странке и Владе свакога ко буде опструисао тај пројекат.

Милер је 27. марта у име „Гаспрома“ потписао стратешки гасни споразум и том приликом се сусрео с премијером Ивицом Дачићем и првим потпредседником Вучићем.

На оба састанка Милер је истакао да појединци опструишу гасни споразум и Јужни ток, а на на састанку с Дачићем били присутни и министар рударства Милан Бачевић и министарка енергије Зорана Михајловић.

Милер, говорећи о опструкцији, није поменуо ниједно име. Инсистирао је да је у питању стратешко партнерство са Србијом и ‘Србијагасом‘, а директора ‘Србијагаса’ Душана Бајтовића је означио као гаранта тог партнерства“, рекао је један од учесника састанка.

Извор ове вести наводи да је први потпредседник Владе уверавао Милера да СНС и Влада подржавају стратешко гасно партнерство са Русијом.

Вучић је рекао да ће лично из странке и Владе избацити сваког ко буде опструисао договор„.

Вучић је на њихово питање да ли његове гаранције да нико неће опструисати гасне аранжмане са Русијом и „Јужни ток“ значе да ће бити стопиране истраге у „Србијагасу“ одговорио негативно. „Ни случајно не значи стопирање истраге. Нико тако нешто од Вучића не би смео да тражи“, речено је у кабинету првог потпредседника.

Извор: Блиц


Напиши коментар