Краљево донело декларацију против ријалити програма


Скупштина Краљева је затражила од Владе, Министарства културе и информисања, Радио-дифузне агенције, интелектуалаца и СПЦ подршку у заштити јавног морала.

Скупштина Града Краљева је данас донела „Декларацију против програмских садржаја ријалити програма емитованих путем медија са националном фреквенцијом“.

У тексту се захтева реаговање државних органа и других надлежних институција. 

У Декларацији, коју је предложила одборничка група Нове Србије, се наводи да одборници Скупштине Града Краљева очекују подршку свих локалних самоуправа у заштити друштва „од системског и систематског културног геноцида који емитовањем ријалити програма форсирају медији зарад лаке зараде, вршећи притом најдиректнији утицај на стање колективног духа“ народа.

Културни геноцид форсирају медији са националном фреквенцијом, програмским садржајима попут такозване ‘Фарме’, ‘Великог брата’, ‘Луде куће’, ‘Тренутка истине’, ‘Прељубника’ и свих осталих вредности којима се вређа достојанство нације„, пише у Декларацији.

Краљевачки одборници су навели да су „свесни опасности програмских садржаја којима се вређа јавни морал, достојанство Српске првославне цркве, а пропагира педофилија, хомосексуализам, са утицајем на негативно формирање ставова младих„.

Скупштина Краљева је затражила од Владе, Министарства културе и информисања, Радио-дифузне агенције, интелектуалаца и СПЦ подршку у „заштити јавног морала, колективитета, традиције, вере и културе српског народа и општеприхваћених стандарда понашања“.

Извор: Бета


Напиши коментар