Српски народ је против бриселског ултиматума, а власт то не интересује?!


Грађани Србије већ два дана и две ноћи протествују на Тргу републике у Београду тражећи да се Бриселу каже НЕ.

Протест „Овако више не може“, који је прерастао у народни референдум ЗА Косово и Метохију у састави Србије, а који је организовао покрет Двери, уз подршку патриотских покрета (НСП Наши, Српски Образ, Заветници, Равногорски покрет, Иницијатива Никад граница, Покрет уа Србију, итд. ) и појединаца, ушао је у свој трећи дан. Тај трећи дан, је дан када, према ће према речима организатора, власт пристати на бриселси ултиматум.

Са тог скупа упућени су захтеви влади Републике Србије:

1.Вратите се у оквире Устава Србије и Резолуције 1244, зауставите прављење границе са Косовом и Метохијом и признање тзв. независности Косова.

2.Одбаците уцене из Европске Уније и определите се за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије.

3.Предложите повратак разговора о статусу Косова и Метохије у Савет безбедности Уједињених нација.

4.Затражите повратак руског војног контигента на Косово и Метохију ради безбедности српског народа.

До сада су на протесту, на неопходност одбијања бриселског ултиматума указали: Владан Глишић (члан Старешинства Двери), Академик Коста Чавошки, Мила Алечковић Николић, Владимир Димитријевић, Драган Крсмановић, Бранко Павловић, Сандра Давидовић (студент ФПН), Горан Миленковић (делегација Срба са барикада на северу Косова), Бошко Обрадовић (члан Старешинства Двери), Др Срђа Трифковић, (новинар и публициста), Др Мирослав Пушоња (економиста), Горан Петронијевић (адвокат), Зорица Кубуровић (писац), Небојша Ђорђевић (представник Срба са барикада), Проф. др Љуба Протић (ПМФ Београд), Милутин Шошкић (легенда ФК „Партизан“), Добрица Ерић (песник), Ив Батај (француски историчар), Живко Кулић (новинар), Дејан Тадић (економиста и публициста).

Јавни апел СПЦ државном руководству Србије

Председник Светог Архијерејског Синода, Патријарх српски Иринеј у име Српске Православне Цркве позвао је власт Србије да одбије ултиматум из Брисела. У опширној изјави достављеној медијима, Српска Православна Црква између осталог каже:

Захваљујући бруталној, али зато лековитој искрености берлинског речника, за разлику од бриселског, једно је сасвим предвидиво и извесно – последњи ултиматум ће гласити: или и званично, формално, признајете „државу Косово” или од пријема у Европску унију нема ништа. Другим речима: од Срба се захтева да се добровољно одрекну територије и суверенитета, чак и трагова свог хиљадуипогодишњег живота на Косову и Метохији (будући да косовско-метохијски Арбанаси и у присуству НАТО-снагâ могу некажњено да скрнаве цркве, манастире и гробља и нападају људе), а за узврат се нуди празно, необавезујуће обећање „светле европске будућности”, односно нуди се у пракси једно велико ништа, уз циничну поруку: држите то чврсто!

Дух данашње Европске уније није, нажалост, дух добре старе Европе. Ми и даље јесмо за идеју слободног духовног и економског обједињавања европског континента, али никако нисмо за пројекат поробљавања или понижавања било које европске државе, па ни наше Србије. Уверени смо да ниједно државно руководство Србије, па ни данашње, нема ни право ни мандат да пристане на услове који нису испостављени ниједној другој држави кандидату за чланство у Европској унији. Улазница је прескупа. Србија не би смела да пристане да унапред плати такву цену за робу која јој можда никад неће бити испоручена. Она то никад у својој историји није учинила, без обзира на чашу жучи коју је због тога из века у век морала да испија.

Најважније предизборно и непосредно постизборно обећање вас који сте добили народно поверење да у бурном и смутном времену водите државни брод Србије било је да ни под каквим условима нећете ни предати, ни издати, ни продати Косово и Метохију, историјску Стару Србију.

…. Сада се од Србије ултимативно тражи фактичко одрицање од Косова и Метохије, од изворишта нашега црквеног, народног и државног бића, и препуштање тамошњег остатка српског народа власти оних који су претходно његов већи део или побили или прогнали, у замену за магловиту и неизвесну могућност добијања фамозног – само за Србију условног – „датума за почетак преговорâ”, преговорâ чије трајање и исход нико жив не може предвидети.

….Када су пред нама два зла, мање зло је најбоље решење. Верујемо у љубав и помоћ Божју како нама тако и свим људима добре воље.

Синдикати српске Полиције против ултиматума – саопштење

У овим тешким данима који су пред нама, када западни моћници ултимативно условљавају државни врх Србије да се одрекне својих гробова, палих јунака из свих ратова, манастира и светиња, и свог народа на Косову и Метохији, чланови и руководство Синдиката српске полиције желе да охрабре државни врх Србије, а посебно нашег министра и премијера Ивицу Дачића да одоли притисцима и донесе исправну и мудру одлуку, пресудну за будућност грађана Србије.

Поздрављамо чврст став државног врха, Владе Републике Србије, премијера Ивице Дачића, првог потпредседника Александра Вучића и свих других који одолевају притисцима запада у настојању да нам ослабе преговарачке позиције, стављајући нам у изглед да ће нам пут у ЕУ бити отежан ако не пристанемо на ултиматуме сепаратиста.

На жалост, стиче се утисак да неке странке у Србији, односно чеони људи тих странака, сматрају да понуђен споразум треба прихватити чак и ако тиме губимо и ово мало што имамо на Косову и Метохији а све зарад кредибилитета у односима са међународним партнерима, и ако је очигледно од тога немамо никакве конкретне користи.

Срамно је помислити, а камоли рећи, да треба прихватити понуђено решење за Косово и Метохију, као и да треба затворити део историје и окренути се будућности!?

Ми полицајци Републике Србије, питамо се каква је то земља која треба да заборави прошлост и на чему треба да градимо своју будућност? Да ли на темељима сазданим од лажи запада да смо агресори, лопови, убице и ратни злочинци? Да ли на таквој лажној слици пропагандиста са запада треба да градимо будућност, или поносно уздигнуте главе кажемо ко смо какви смо и какви ће мо бити.

Историјска је чињеница да су Срби као народ, водили искључиво одбрамбене ратове, да смо били мета многих освајача, да су нам насилно отимали територију а уједно покушавали да сломе дух поштеног и слободарског народа, ево то чине и сада у 21. веку.

Април је месец када се сећамо НАТО агресије и бомби, када су нас бомбардовали и савезници у 2. Светском рату, када је смрт над цивилима била колатерална штета, када и дипломатијом покушавају да нам отиму Косово и Метохију а народ натерају у егзодус! Ево ових дана у априлу месецу нам и даље прете, као да претњи, ратова и бомби није било довољно???
Синдикат српске полиције позива све важне чиниоце у Србији на национално јединство, да подрже премијера и првог потпредседника Владе Србије, који су спречили покушај да се укину институције државе Србије на Косову и Метохији и замене институцијама лажне државе Косово.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган Жебељан

 

Студенти од данас на улици у протесту

САОПШТЕЊЕ!

У наредним данима студенти Универзитета у Београду организоваће низ активности под називом:

НЕ КАПИТУЛАЦИЈА!

Ове активности подразумеваће:

– Слање студентских делегација у САНУ и код Ректора Универзитета у Београду са захтевом да обе интитуције званично затраже од Владе Републике Србије да одбије ултиматум из Брисела, а који подразумева да се укину институције на Косову.

– Бдење студената испред зграде Владе Републике Србије, које почиње у понедељак, 8. априла 2013. у 14 часова и трајаће током читаве ноћи.

Протестна шетња која ће бити одржана у уторак, 9. априла 2013. године са почетком у 11:59 на платоу испред Филозофског факултета, одакле ће се кренути до Владе Републике Србије, где би се њеним представницима, премијеру г. Ивици Дачићу и потпредседнику Владе г. Александру Вучићу предали следећи захтеви:

1. Тражимо да се не потпише било какав споразум са Приштином по ултиматуму Брисела, Сједињених Америчких Држава и Немачке

Тражимо расписивање референдума у што краћем року, на коме ће грађани, као носиоци суверенитета, моћи да се изјасне поводом питања:

”Да ли сте за признавање независне државе Косово зарад добијања датума за отпочињање преговора за чланство у Европској унији?”

2. Враћање преговора о Косову и Метохији у оквир Уједињених нација,

3. Инсистирање на поштовању Резолуције 1244.

Иницијативни одбор ће предузимати све друге активности како би се испунили постављени захтеви.

Протест је миран и нестраначки, инициран од стране групе студената Универзитета у Београду и ми овим путем позивамо све грађане и колеге студенте да нам се придруже и да у овом одсудном тренутку за Републику Србију, уједињени кажемо једно одлучно ”Не!” капитулацији.

У случају потписивања споразума са Приштином, студенти ни у ком случају неће престати са својим акцијама и настојањима очувања територијалног интегритета Републике Србије.

Студенти Универзитета У Београду

Срби са Косова и Метохије поручују: Никад под Приштином!

Тачи ће кренути на нас само ако буде добио логистику од НАТО-а и налог из Брисела и Вашингтона, можда чак и помоћ из Албаније. Ни то му неће помоћи да нас стави под контролу, нема те силе која ће нас натерати под чизму Приштине.

Важно је да издржимо први удар и прва два-три дана, касније ће бити лакше. Без обзира на то да ли ће нас званични Београд бранити или не, сигурни смо да ће се наћи довољно Срба који ће нам притећи у помоћ. Неће моћи да остане равнодушна ни Војска Србије, ни полиција, а ни добар део међународне заједнице, искомпликоваће се ситуација у целом региону.

Мада знају да из Тачија стоји силна машинерија запада, Срби на северу поручују да никакав „блицкриг“, нити реприза „Олује“ неће проћи и да неће бити тракторских и сличних колона виђених 1999. године.

Магацин коментар: Србија је јасно рекла, покрети, интелектуалци, црква, већина народа: Не бриселској капитулацији. Косово и Метохија не може бити цена никакве уније, то је територија Србије. Коме то на власти није било јасно, ових дана му је појашњено. Господо на власти на Вас је ред: реците НЕ бриселском ултиматуму, слушајте народ!


Напиши коментар