Тероризам: Пазарци бацили бомбу са ексерима на навијаче Партизана


Експлозивна направа са ексерима који је навијач Новог Пазара бацио на Гробаре а срећом није експлодирала….

Током другог полувремена према навијачима Партизана, који су били у посебном боксу на јужном крају источне трибине, бачен је “топовски удар” облепљен са око педесетак ексера, сазнаје Курир од извора блиског истрази.

Срећом, није пао на трибине, међу навијаче, него на атлетску стазу, на којој га је полиција и пронашла. “Топовски удар” је нестручно активиран, па због тога није експлодирао.

Јуче током преподнева полиција у Новом Пазару радила је на идентификацији и привођењу навијача одговорних за бацање овог “топовског удара”, упућеног навијачима Партизана, а једна особа је и ухапшен, што је потврђено на интернет страници МУП-а Србије.

Службеници полицијске управе у Новом пазару одредили су меру задржавања до 48 часова А. Ћ. (22) из Новог Пазара због основа сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу. А. Ћ. се терети да је у недељу око 17.40 часова, на Градском стадиону у време одржавања фудбалске утакмице, бацио у правцу гостујућих навијача ручно израђену експлозивну направу, која није експлодирала”, наведено је у саопштењу.

„Бомбаша“ привела Полиција

Полиција је јуче привела Армина Ћ. (22) из Новог Пазара и одредила му 48-часовни притвор због сумње да се насилнички понашао на спортској приредби.

Њему се на терет ставља да је у недељу на стадион унео “топовски удар” облепљен ексерима и бацио га према навијачима Партизана. Он је успео и да запали пројектил, који, срећом, није активиран, чиме је избегнута велика трагедија. Армин Ћ. је раније хапшен јер је био осумњичен за лажну дојаву о бомби на стадиону Новог Пазара.

И раније су пазарци исказивали своју мржњу према Србима

Током другог полувремена, такође, ка навијачима Партизана бацани су “обични” “топовски удари”, у једном тренутку међу Гробарима на источној трибини појавио се густ дим. Истовремено су летеле каменице и на једну и на другу страну. Појавила се Хитна помоћ, најпре међу навијачима Партизана, а онда и међу навијачима Новог Пазара.

Према незваничним подацима, лакше повреде, углавном од каменица, од одломљених бетонских делова трибине, задобило је пет навијача Партизана и тројица навијача Новог Пазара.

Извор: Курир


Напиши коментар