Ако већ предајете Космет, распишите изборе!


Јакшић: Дачић нема легитимитет због навода о везама са нарко кланом Дарка Шарића јер може бити уцењенен

Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић позвао власт у Србији да распише изборе, ако је већ решила да преда Косово.

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да би представници власти на тим изборма требало да причају приче које нису националне, као што је говорио Томислав Николић да ће поништити споразуме које је са Приштином постигао Борислав Стефановић, бивши шеф преговарачког тима.

Он (Томислав Николић) треба да каже да ће због бољег живота Срба и грађана Србије, да преда Косово. Када добије те изборе, нека поништи Устав и онда нека Косово и Метохију пусти низ воду„, рекао је Јакшић.

Јакшић је навео да је сам датум за почетак преговора о чланству у ЕУ, изговор за садашњу власт у Србији, да би пустила низ воду Косово.

У питању су обећања која су Александар Вучић и Томислав Николић дали својим западним партнерима. Што се тиче датума, мање је битно да ли ће бити условни, да ли ће бити стварни, грађани апсолутно неће живети боље од тога„, рекао је Јакшић и додао да очекује да ће Србија добити такозвани условни датум.

Он је навео да Србе са Косова боли реализација бриселског споразума.

Јакшић је поставио питање легитимитета премијера Ивице Дачића за вођење преговора, наводећи да нема легитимитет због навода о везама са нарко кланом Дарка Шарића. Он је рекао да Дачић са таквом етикетом може бити уцењен и да не може да води преговоре о Косову.

Извор: Бета


Напиши коментар