Цена доласка напредњака на власт је практично издаја Косова и Метохије


Јакшић: „Цена доласка на власт је практично Косово и Метохија. Прича о ЕУ је само изговор, јер не можете да кажете народу да предајете Косово“.

Јаз између косовских Срба и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића постао још дубљи након његове посете северу Косова, изјавио посланик ДСС-а Марко Јакшић.

Посланик Демократске странке Србије Марко Јакшић изјавио је да је јаз између косовских Срба и првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића постао још дубљи након његове посете северу Косова.

Највећи део, скоро сви који су се јавили на седници (скупштине четири општине севера Косова), а било је тридесетак људи из разних политичких групација, од СНС до СРС, сви су били против бриселског споразума„, рекао је Јакшић у Скупштини Србије.

Посланик ДСС-а је истакао да нико током дискусије није рекао ниједну добру реч о споразуму, а да се могло чути да је тај бриселски споразум настао као „обавеза Вучића и Томислава Николића према западним партнерима који су их довели на власт“.

Цена доласка на власт је практично Косово и Метохија. Прича о ЕУ је само изговор, јер не можете да кажете народу да предајете Косово„, навео је Јакшић.

Он је истакао да сви деле мишљење које је изнео председник општине Зубин Поток о томе да је јаз између Вучића и косовских Срба још дубљи.

Додао је и да мере обезбеђења које су биле на седници скупштине четири општине није видео још од Јосипа Броза.

Вучић је јуче рекао да јаз између Београда и косовских Срба више није тако дубок, али да то не значи да ће они лако пристати на спровођење споразума с Приштином. Вучић је оптужио Јакшића да је организовао људе који су га у Косовској Митровици дочекали увредљивим повицима и претњама.

Извор: РТС


Напиши коментар