Светски моћници припремају Тадића за повратак у политику Србије!


Међународни утицајни кругови не одбацују Бориса Тадића, већ га активирају у међународне организације и спремају за повратак у политику Србије

Почасни председник ДС и бивши председник Србије Борис Тадић последњих месеци има значајну спољнополитичку мисију. У својству представника Социјалистичке интернационале (СИ) држи предавања, али је често и у прилици да има сусрете са многобројним европским лидерима. Тадић је постао један од оснивача нове светске левичарске алијансе назване “Прогресивна алијанса“.

Ова алијанса је под оснивачким знаком моћних појединаца из групе Билдерберг, односно, „светске владе у сенци“ са задатком да замени и иновира досадашњу Социјалистичку интернационалу основану у Паризу давне 1889. године.

Леве партије Европе у таласу кризе траже нови идентитет и нову улогу, јер је СИ доста компромитована и представља вид политике минулих времена. СИ је одиграла и своју улогу током „хладног рата“ и у последњим деценијама 20. века, посебно у „демократским променама“ држава јужне Европе. Алијансу је основало око 70 левичарски оријентисаних партија из целог света, укључујући ту и британску Лабуристичку партију, Афрички национални конгрес и Демократску партију из САД. Иза ове опције стоји и Барак Обама, јер тзв. „нова левица“ у Европи и свету трага за новим облицима политичког израза, пре свега преко еколошких организација и слободнозидарских врховних савета у Европи и САД.

Борис Тадић је као донедавни лидер ДС и шеф државе Србије у периоду од 2004. до 2012. године видно утицао на срозавање рејтинга Демократске странке, али је зато јачао своју позицију у међународним круговима Социјалистичке интернационале. Међународни утицајни кругови не одбацују Бориса Тадића, већ га активирају у међународне организације. Дакле, Борис Тадић ће извесно време бити међународни политички играч „средњег нивоа“, а онда би по унапред утврђеном сценарију могао да се врати у Србију и преузме неке од стубова политичке моћи преко партија и коалиција које знају колико је значајно уважавати препоруке утицајних кругова из иностранства.

Борис Тадић је тренутно почасни председник ДС са платом од 1200 евра и са правом да користи одређене државне привилегије у дужини свог осмогодишњег мандата на месту шефа државе. У току свог председниковања у јавности је био препознат као мудар, умерен и модеран политичар, посебно на спољнополитичком плану. Када је унутрашњи план у питању, Борис Тадић је више личио на ауторитарног председника странке и државе који суверено контролише како владу, тако и парламент, тајне службе и комплетне финансијске токове, укључујући ту и спољну политику.

Са власти је сишао по начелу „цар је го“, односно разобличен у технологији политичке и личне самовоље, непотистичког и личног избора кадрова у државној и партијској структури. Будући да је „споразумно“ напустио место шефа странке, омогућио је ДС да „преживи“ пад с власти и теже оптужбе јавности. По свему судећи, он није завршио своју политичку каријеру. После привременог рада у иностранству готово је сигурно да ће се вратити на политичку сцену Србије.

Аутор: Томислав Кресовић
Извор: БКТВ


Напиши коментар