„Демократија“: Америка блокира сајтове са алтернативним вестима!


Ово је можда једна од најшокантнијих цензура у историји Америке

Како пише The Guardian, након објављивања занимљивих вести на алтернативним порталима и повећања посећености истих, готово по правилу долази до успорења саобраћаја и отежаног приступа поменутим сајтовима.

Ови проблеми у приступу су последице велике цензуре Министарства одбране на „милионима рачунара“.

Гласине о томе су кренуле када је војни врх наредио војницима да не читају вести о људима који објављују да НСА шпијунира све Американце и тако потврдио велику војну цензуру помоћу high-tech рачунара са системом филтрирања.

US News и World Report  извештавају да Министарство одбране блокира приступ свим чланцима везаним за НСА скандале са свих рачунара тог Министарства. Филтер наводно утиче на милионе рачунара и потенцијално хиљаде алтернативних вести и веб страница грађанских слобода.

Према US News  -у:

Министарство одбране блокира приступ онлине вестима о класификованим документима Националне безбедносне агенције које је Едвард Сноуден јавно објавио. Цензура утиче на све рачунаре у Министарству те је део директиве.

Свака интернет страница која приказује информације Министарства одбране које се још увек сматрају класификованим“ је под утицајем, рекао је портпарол Пентагона, потпуковник Дамиен Пицкарт у телефонском разговору за US News.

Према Пицкарту, чланци на интернет страницама које су пренесене са The Guardian-а или других примарних извора такође су под утицајем.

Ако те одређене интернет странице приказују чланке које наши филтери утврде да су класификована информација … одређени садржај на тој интернет страници ће остати недоступан„, рекао је.

Пицкарт је рекао да цензура утиче на „милионе“ рачунара на „свим мрежама и системима Министарства одбране“.

Министарство не одређује оно што њено особље може видети на веб страницама док су у њиховим системима, али се ослања на аутоматизоване филтере који ограничавају приступ заснован на садржају који представља проблем или претњу. Министарство одбране такође неће блокирати интернет странице из америчке јавности у целини, јер би то нарушило највећа начела поштовања и одбрану Устава и поштовање грађанских слобода и приватности „.

Монтереy Хералд известио је да војска ограничава приступ интернет страници.

Ово је можда једна од најшокантнијих цензура у историји Америке. Идеја да класификоване податке још увек треба третирати као „недоступне“ редовним војним лицима, након њиховог пуштања у јавност, немају смисла.

Осим ако, наравно, не желе да уче војнике истини о томе шта њихова влада ради због страха да они могу препознати ко су прави непријатељи Устава.

Или то једноставно може бити бета тестирање Владиних техничких способности за филтрирање интернет саобраћаја од неких вести и интернет страница које садрже такве информације.

Драконска интернет цензура напокон је стигла у великом стилу.

Извор: Вестинет


Напиши коментар