Француски муџахедини у Босни клали Србе (видео)


Један од најјезивијих злочина у рату у Босни починили Французи преобраћени у ислам

Познате ратне фотографије на којима муџахедини играју фудбал са одсеченим српским главама у Босни и Херцеговини снимили су припадници бригаде „Ел муџахид“, у којој су били и лидери банде из француског Рубеа, који су деведесетих година прешли на ислам. 

Кристоф Казе и Лионел Димон били су вође француске банде и чланови „Ел муџахида“. Казе је погинуо, док Димон сведочи о овој банди из затворске ћелије.

Документарац Оливијеа Пигетија, приказан у Француској на „Франс три“, говори о банди из Рубеа која је била активна током 90-их и коју у околини Лила „нико неће заборавити“. Казе и Димон преобратили су се у радикалне исламисте и својим акцијама прикупљали новац за финансирање међународног тероризма „у име Алаха“.

Полазећи од ових чињеница, документарац Пигетија говори о банди, њиховим злоделима, а посебно оним почињеним током рата у БиХ. Почетком 90-их ова двојица Француза придружила су се бригади муџахедина у БиХ. Оливије Пигети је током истраживачког рада добио од српских и хрватских војника необјављене видео-снимке кампова муџахедина у БиХ.

Срби и Хрвати су покушали да покажу ове снимке, као и злочине ове бригаде, како би сви сазнали шта се дешавало„, објаснио је режисер франуцском листу „Либерасион“. Егзекуције и убиства били су део свакодневнице. У БиХ је мрежа Ал Каиде почела да се формира, а Америка је то дозволила свом будућем непријатељу.

„Ел Муџахид одред“, посебан одред тзв. армије БиХ познат по злочинима

Млади џихадисти су били потпуно фасцинирани овим наоружаним и обученим, брадатим борцима„, наводи Пигети и додаје да је Ал Каида успела да изврши удар у БиХ и створи везу између свих европских џихадиста.

Данијел Салваторе Шифер, филозоф и хуманиста који је и присуствовао рату у БиХ, написао је за лист „Пуан“ да се ради о невероватним открићима у овом документарцу у погледу историјске истине о страшном сукобу у БиХ од 1992. до 1995. године. Он истиче да је бригада „Ел муџахид“, која је била у директном контакту са Ал Каидом, починила најгоре злочине над Србима православцима, које су исламисти сматрали за „невернике“, у настојању да створе прву исламску државу у историји Европе.

Шифер подсећа да неки новинари тврде да се тадашњи муслимански лидер Алија Изетбеговић једном састао у председничкој палати у Сарајеву са Осамом бин Ладеном лично! Он подсећа да, без обзира на све доказе који се и данас откривају у вези са страдањем немуслимана у БиХ, у Хагу још једино одговарају Радован Караџић и Ратко Младић, док су Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман преминули и сахрањени као заслужни грађани.

Документарац Оливијеа Пигетија

Извор: Вести


Напиши коментар