Немачка: Од новембра могуће регистровати новорођенче „трећег пола“


Овакви „закони“ су искључиво удар на обичну породицу и подстрек за неморал и задовољавање примитивних нагона. Илустрација: Нормална породица
Родитељи деце у Немачкој више неће бити обавезни да новорођенче пријаве као мушко или женско и уместо тога имаће простор за унос „трећег пола“ уколико пол не може бити јасно утврђен по рођењу. Нови закон ће на снагу ступити 1. новембра на основу одлуке Уставног суда у којој се наводи да „све док особа дубоко осећа“ да припада одређеном полу има лично право да одабере како ће се правно идентификовати.


Родитељи новорођене деце имаће право да на изводу из матичне књиге оставе непопуњен простор уколико дете има неуобичајене физичке карактеристике због којих је немогуће утврдити пол. Нови закон важиће за интерсексуалце, такође познате као хермафродите, а не транссексуалце. Хермафродити имају женске и мушке физичке карактеристике. Немачки министар правосуђа Сабине Лојтхозер-Шнаренбергер изјавила је да ће одлука имати дубоке последице и биће потребна „свеобухватна реформа“ свих државних докумената. У пасошима одраслих особа тренутно је потребно да се наведе пол како би се избегли проблеми при одласку у иностранство. Одредница „трећи пол“ утицаће и на законе о браку. До сада су у Немачкој жена и мушкарац правно могли да ступе у брак. Хомосексуални парови могу да уђу у цивилна партнерства и нема одредница за заједнице између других полова. Немачка је прва европска земља која ће увести овакав закон, мада је Аустралија од 2011. омогућила својим држављанима да у пасошима под пол ставе „икс“. Нови Зеланд је исто учинио прошле године. Активисти из обе земље истакли су да је закон помогао у смањењу дискриминације против транссексуалаца и особа са неутврђеним полом, без обзира да ли су то учинили хируршким путем или не.

Извор: Срна

Магацин коментар: Сага о лажним људским правима опет креће из центра морално посрнуле Европе. Вредности које нам ова, данашња Европа намеће су све само не вредности обичног, нормланог човека, већ више личи на неговање разврата, девијантности и удара на породицу. Како другачије оценити цитат: „Нови закон ће на снагу ступити на основу одлуке Уставног суда у којој се наводи да „све док особа дубоко осећа“ да припада одређеном полу има лично право да одабере како ће се правно идентификовати.“ Како ће новорођенче, односно особа тог узраста дефинисати да „дубоко осећа да припада одређеном полу“? Наравно никако, јер у том узрасту дете искључиво зависи од својих родитеља, односно од њихових одлука за његово добро. Ко то, и по којем критеријуму полаже себи право да зна како се осећа тек рођено дете? Јадне ли су „вредности“ које нам нудите. Док европске државе, радници, њихове породице грцају под теретом посрнуле економије, властодршци, огрезли у неморал, корупцију и лично богаћење, потурају болесне законе којима могу да се радују девијантне особе.


Напиши коментар