Акција „Слобода Војиславу Шешељу“

Према сведочењу Карле Дел Понте у књизи коју је објавила она је против проф. Шешеља подигла оптужницу зато што је Зоран Ђинђић од ње тражо да води Шешеља и да га никада не врате из Хага.

Све моје пријатеље на социјалним мрежама молим и позивам да на што више адреса у земљи и иностранству пошаљу ову моју личну поруку која следи. Када кажем на што више адресa мислим како на политичке институције у свету, странке, покрете, удружења, како патриотска, антиглобалистичка, тако и на оне који се хвале да брину о људским правима. Наравно ту долазе и професори права, филозофи, уметници и јавне и друге личности које желе да се укључе у ову акцију СЛОБОДА ЗА ШЕШЕЉА ОДМАХ.

Молим пријатеље из иностранства да преко друштвених мрежа и тамо прошире овај мој позив и обавештење. Немамо право да мирно чекамо шта ће неко да одлучи, а тај спроводи тортуру. Текст гласи:

Проф. др Војислав Шешељ, председник Српске радикалне странке, од 24. фебруара 2003. године налази се у притвору Хашког трибунала. За 30. октобар 2013. године заказано је изрицање првостепене пресуде. По кршењу људских и процесних права у погледу суђења у разумном року и права на фер и правично суђење овај предмет је убедљиво на првом месту у светским оквирима. Да је проф. Шешељ крив одавно би био осуђен, али он не само што није крив, него и не постоји могућност да се докаже његова кривица. Према сведочењу Карле Дел Понте у књизи коју је објавила 2008. године, она је против проф. Шешеља подигла оптужницу зато што је 17. фебруара 2003. године Зоран Ђинђић од ње тражо да води Шешеља и да га никада не врате из Хага.

Пуних 11 година је Шешељ у притвору као политички затвореник,  национални лидер и антиглобалиста. Над њим се спроводи тортура. Недавно су судије одлучиле да одложе изрицање првостепене пресуде на неодређено време. После доласка Шешеља у Хаг судије су завршиле 16 предмета и то предмете оптужених који су после Шешеља оптужени или дошли у притвор. Шешељу се као још увек невиној особи крши право на суђење у разумном року, а целокупно суђење је било уз изразите примере кршења права на фер и правично суђење. Доктрина злоупотребе судског поступка забрањује судијама да у овом предмету суде, јер би свако суђење и даљи боравак проф. Шешеља био доказ нефер и неправичног поступка.

Да би се спасио Војислав Шешељ ове тортуре коју трпи пуних 11 година позивам Вас да се прикључите нашој борби за слободу Шешеља. Позивам Вас да на свим местима обавестите јавност и да на свим местима тражите слободу за Шешеља. Институције које морају да се запитају за случај Шешељ су Европски парламент, Савет Европе, Европска комисија, сви борци за људска права и они који су упознати да постоје међународни документи и институције које брину о људским правима и слободама. Ако се ћути поводом предмета Шешељ, онда свако од нас учествује у тортури, али и може то исто очекивати да му се деси. Предмет Шешељ је брука за међународне стандарде и заједницу која жели да се хвали цивилизацијским тековинама.

С поштовањем.

Зоран Красић

Потпредседник Српске радикалне странке, Председник Комистета за одбрану Војислава Шешеља, Правни саветник и шеф Стручног тима за одбрану Војислава Шешеља“
Извор: Моје Новости

Напиши коментар