Руски научници направили вакцину против рака и већ је користе


Вакцина је ефикасна против неколико врста рака

Научници са Института за клиничку имунологију, која је део сибирског огранка Руске академије медицинских наука у Новосибирску, развили су вакцину против рака која пацијентима продужава живот, изјавио је Итар-Тассу директор института професор Владимир Козлов.

Вакцина је успешно прошла клиничка истраживања, а тренутно се даје пацијентима у трећој и четвртој фази болести наводно им продужујући живот за више од два пута од очекиваног.

Извлачимо дендритичке ћелије из људског тела и пунимо их антиагенсима. Дендритичке ћелије их затим процесирају и потом их убризгавамо у пацијента. Када се нађу у организму болесне особе ове ћелије изазивају снажну реакцију имуног система и активно се боре против тумора“, тврди Козлов.

Креација института није „класична вакцина“ која се користи да би се спречила болест, већ је у питању терапија, нагласио је професор Козлов.

Вакцина је ефикасна против неколико врста рака – рака плућа, простате и дебелог црева.

Међутим, професор наглашава да не треба очекивати општу вакцину за малигне туморе, пошто они не могу бити побеђени само једном методом. Заједно уз дендричке ћелије, постоје и друге ћелије које се боре против рака, тако да треба искористити сва средства. Потребан је коктел који ће у потпуности променити имуни систем како бисмо постигли такав ефекат, тврди професор за Итар-Тас.

Он напомиње да су коришћени и други типови терапије, као што су хемотерапија и терапија зрачењем, као и да би третман требало прилагођавати сваком случају појединачно.

По његовим речима, институт тренутно ради и на другим превентивним вакцинама, које би ускоро требало да буду представљене.

Извор: ИТАР-ТАСС


Напиши коментар