Активни угаљ – древни чудотворни прах


Активни угаљ је посебно припремљена врста угљеника порозне кристалне структуре

Активни угаљ је врста угља која се хиљадама година уназад користила у медицинске сврхе. Ми вас данас упознајемо са свим лековитим својствима овог чудотворног праха.

Кад кажемо угаљ не мислимо на остатке последњег роштиља него на посебну врсту која је потпуно безбедна за конзумацију и не садржи никакве мирисе ни укусе.

Активни угаљ се обично прави од коре кокосовог ораха или бамбуса које се згревају на веома високим температурама не би ли промениле своју структуру и добиле високо упијајућа својства. Овај снажни суплемент се у древним културама користио за лечење од отрова, бактерија, паразита и других токсичних материја у организму. Начин на који функционише је веома једноставан. Наиме све штетне материје из тела се једноставно залепе за површину угља па их тело путем бешике елиминише из организма.

Активни угаљ је посебно припремљена врста угљеника порозне кристалне структуре која се обично користи за апсорпцију гасова и пара. Простори пора у активном угљу не прелазе величину од 10 Ангстрема. Сировине за производњу су разне врсте природног угља, дрво, и коштице биљних плодова. Током производње се врши одстрањивање воде (дехидратација) а потом активација (уклањање неугљеничних једињења). Активација се врши на високој температури у посебним пећима деловањем хемијских материја активатора (цинк-хлорид, фосфорна киселина, амонијум роданид, калијум карбонат).

Научно су доказана многа терапеутска својства активног угља, а ми вам доносимо савете како да га најједноставније укључите у свој свакодневни живот.

Данас је угаљ доступан у много различитих облика као што су капсуле, таблете, прах или течност. Често се користи као део детокс третман и за чишћења дебелог црева. Веома је важно напоменути да се активни угаљ ни на који начи не пробавља у вашем организму, већ само пролази кроз ваш дигестивни тракт и као милион малих усисивача чисти све штетне материје. Активни угаљ ће вам помоћи и ако сте претерали са алкохолом. Попијте чашу раствореног угља пре изласка и после. На овај начин спречићете главобоље и мамурлук. Ово је добро знати пре сезоне празника.

Сапун чија је основа активни угаљ. Његова шпена је боје као и сапун.

Како нам све помаже активни угаљ:

Отклања трагове лекова из организма.
Смањује оштећења изазвана холестеролом и кардиоваскуларним болестима.
Уклања паразите и бактерије из организма.
Побољшава здравље и изглед коже.
Може се користити као паста за зубе пошто их избељује и уклања неугодан задах.
Позитивно делује на чир желуца.
Стотинама година у Северној Америци се користио за лешење модрица и кожних упала.
Превентивно делује на грип, прехладе и остале уобичајене вирусе.
Може се користити за потпуну детоксикацију тела.
Чисти организам од такозваних рекреацијских дрога (опијум, кокаин, морфијум).

Медицински угаљ апсорбује готово све што сте унели у желудац и црева. Овај угаљ је потпуно нешкодљив и нема опасних нуспојава. Могу да га користите и деца. Активни угаљ се може примењивати и након обилних ручкова који оптерећују варење. Међутим, пошто, активни угаљ везује и готово све храњиве ствари и витамине на које наиђе, не препоручује се дуготрајна употреба.

Извор: Магацин, разни извори


Напиши коментар