Филм Отац – Учествујте у настанку филма од националног значаја!


Играни историјски филм ОТАЦ о светим утемељитељима Србије Сави и Симеону (Немањи) је у фази развоја и предприпрема
Играни историјски филм ОТАЦ о светим утемељитељима Србије Сави и Симеону (Немањи) је у фази развоја и предприпрема

Магацин портал, као страница која се и сама залаже за очување и промоцију српске традиције, културе, и славне историје, упућује јавну подршку пројекту “Филм ОТАЦ“ који за циљ има израду првог играног филма о оцима српске нације – Св. Симеону Мроточивом и Св. Сави.

Пројекат је покренут од стране Фондације Наслеђе Отаца као неопходан допринос одсудној борби за очување српског националног и духовног идентитета, обнављање урушеног система вредности и опстанак оног позитивног дела наше посебности у светској породици народа. Филм је тренутно у припремној фази у току које се пише сценарио и прикупљају прилози широм света. Позивамо све пријатеље и читаоце да се упознају са овом племенитом идејом и учествују у њеној реализацији!

На сајту филма Отац, првог играног филма о Светом Сави, можете пратити процес настајања филма. Приложници могу активно пратити и учествовати својим сугестијама у настанку сценарија, а сценарио за прву сцену у филму је доступан свима!


ТВ Прва – део из емисије `Жене`. Директор продукцијске куће Опет&Опет Анастасија-Весна Илић и ђакон Ненад Илић разговарају са водитељкама о новом идентитетском културном пројекту и почецима рада на снимању играног филма ОТАЦ.


Напиши коментар