Најбољи природни антибиотици


Зелени чај је познат и по својој невероватној способности да разбије масне ћелије у организму

Много пута до сад смо се уверили да је природа заиста чудотворна и да нам њени производи могу помоћи за многа стања и проблеме, али кад су у питању антибактеријска својства ту природа заиста блиста. Упознајемо вас са најбољим природним антибиотицима.

Уље оригана се назива краљем природних антибиотика је  једно од најлековитији природних средстава за борбу против многих болести (Сва лековита својства уља од оригана). Многа истраживања су научно доказала све добробити овог уља.

Једно истраживање је показало да уље оригана убија чак 96 одсто бактерије пенумокок, 92 одсто стафилокока, такође елиминише 83 одсто стрептокока и 78 одсто ентерокока из организма.

Екстракт лишћа маслине као и многи други антибиотици је одличан избор када није позната тачна врста бактерије са којом имате проблема јер је његово деловање широког спектра што су показала и истраживања спроведена у Кореји. Тамо је доказано да екстракт лишћа маслине онемогућава штетан утицај слободних радикала што је од велике користи за науку јер су слободни радикали означени као највећи кривци за старење и изазивање многих болести.

Бели лук је један од најбољих и најдоступнијих природних антибиотика а његова антивирусна и антигљивична својства су зачуђујућа. Користите га кад год можете, а посебно у ово доба године кад су вируси и бактерије на врхунцу сезоне. Бели лук садржи калијум и герамнијум, два минерала од велике важности за здравље, а познат је и по сумпорним компонентама, посебно алицину који су главне фитохемикалије задужене за јачање имунитета а које делују као природни антибиотик. Кад је у питању употреба белог лука најбоље је да га користите у сировом облику, а бели лук у праху заборавите јер он готово да и нема лековитих својстава која су испарила током обраде.

Зелени чај је последњи на овој листи најбољих природних антибиотика али ништа мање важан. Један од активних састојака зеленог чаја је епигалокатехин галат (ЕГЦГ) за који су истраживања доказала да је веома снажан борац против одређених оралних бактерија.

Пошто је познат и по својој невероватној способности да разбије масне ћелије у организму одличан је природни антибиотик и требало би да постане део ваше свакодневне исхране.

Извор: lifepressmagazin


Напиши коментар