Подршка радију „Снага народа”: Подигнимо глас против медијске окупације!


„Пружамо пуну подршку независном интернет радио-програму „Снага народа” и повратак на медије истинских медијских дисидената попут Марка Јанковића

Ми, долепотписани представници родољубивих организација и алтернативних медија, обраћамо се јавности са апелом да је дошло крајње време да сви заједно подигнемо глас против медијског мрака и цензуре у Србији. Оно што се дешава са затварањем свих могућности да се на домаћим медијима чује другачије мишљење од споља наметутог евроатлантског, чији диктат спроводи владајући режим, превазилази све облике гушења слободе медија из прошлих времена.

На нашим телевизијама са националном фреквенцијом више нема суочавања између власти и опозиције, представници режима разговарају сами са собом или са пријатељским новинарима, а глас опозиције практично је угашен. Дневне новине су или режимска или таблоидна гласила. Радио програми су комерцијализовани и затворени за јавне дебате.

Интернет радио не може бити предмет гоњења, јер је интернет слободно средство информисања

Истинска опозиција наметнутим страним интересима и режиму који им служи, оличена у родољубивим странкама и покретима, искључена је са великих медија. Под опозицијом не сматрамо ДС, ЛДП и УРС који су по свим кључним друштвеним и државним питањим истомишљеници са владајућим режимом СНС-СПС. Све друго што се данас супротставља издаји Косова и Метохије, даљем задуживању државе, распродаји преосталих природних и привредних богатстава, увођењу ГМО у ланац исхране и другим елементима окупације Србије – налази се под медијском блокадом.

Посебно се оглашавамо поводом незаконитог полицијског упада у просторије независног интернет радија „Снага народа”, као и у централну канцеларију Покрета Двери, што оцењујемо као политички скандал прве врсте. Интернет радио не може бити предмет гоњења, јер је интернет слободно средство информисања, а посебно недопустивим сматрамо заплену опреме за рад ове радио-станице. Упад у просторије једне опозиционе политичке групације, која се притом налази у припремама за општинске изборе на Вождовцу, сматрамо покушајем забране политичког деловања и онемогућавањем кандидовања на вождовачким изборима.

За све нас оваква активност режима значи страх од организоване опозиције, покушај забране слободног мишљења и опозиционог рада, и укидање медијских слобода како се у јавности не би могла чути друга информација сем оне коју су режим и његови страни налогодавци пласирали или преконтролисали.

Зато пружамо пуну подршку независном интернет радио-програму „Снага народа”, који представља ретко светло у мраку медијске сцене Србије. Поздрављамо повратак на медије истинских медијских дисидената попут Марка Јанковића. Тражимо одговорност свих оних у политичком и полицијском врху државе који су наредили ову срамну акцију и учинићемо све да заштитимо слободу медија у Србији.

Уверени смо да је време забране слободе мисли и опозиционог деловања прошло, и охрабрујемо рад постојећих и стварање нових слободних и независних медија у Србији, који ће својим радом пробити медијски мрак у коме живимо.

Бошко Обрадовић, Покрет Двери
Стефан Стаменковски, Српски сабор Заветници
Борислав Пелевић, Сабор српског јединства
Мила Алечковић, Жене савест Србије
Владимир Кршљанин, Покрет за Србију
Жељко Васиљевић, Покрет ветерана Србије
Мирко Јовић, Слободна Србија
Рајко Лежајић, председник Скупштине Републике Српске Крајине у изгнанству

Слушај радио СНАГА НАРОДА на интернету!


Напиши коментар